Italia a dezamăgit în penultimul test înainte de European, vezi rezultatele amicalelor de marți

by Sorin Haut

Naţionala de fotbal a Italiei, campioana europeană en titre, a obţinut doar o remiză albă, 0-0, în faţa echipei Turciei, marţi seara la Bologna, într-un meci de pregătire pentru EURO 2024 (14 iunie – 14 iulie). „Squadra Azzurra”, fără mai mulţi titulari, inclusiv căpitanul şi portarul Gianluigi Donnarumma, a dominat jocul, însă a avut o singură ocazie clară de a marca, în timpul adiţional, când Bryan Cristante a trimis cu capul balonul în bara porţii adverse.

Campionii continentali îşi vor încheia pregătirile cu un meci împotriva Bosniei-Herţegovina, duminică, înainte de a zbura spre Germania, unde vor înfrunta Albania, Spania şi Croaţia, în Grupa B. Echipa Turciei, antrenată de italianul Vincenzo Montella, va înfrunta la rândul ei Georgia, Portugalia şi Cehia în Grupa F de la EURO 2024.

Turcii, care vor disputa un ultim amical luni, împotriva Poloniei, riscă să meargă la turneul final fără fundaşul Ozan Kabak (Hoffenheim), scos pe targă de pe teren în minutul 42 al meciului de la Bologna, din cauza unei accidentări la genunchi.

Rezultate înregistrate în meciurile de pregătire de marţi:
Portugalia – Finlanda 4-2
Au marcat: Dias 17, Jota 45+4 – penalty, B. Fernandes 55, 84, respectiv Pukki 73, 77.

Italia – Turcia 0-0

Elveţia – Estonia 4-0
Au marcat: Zuber 20, Amdouni 47, Elvedi 63, Shaqiri 70 – penalty.

Austria – Serbia 2-1
Au marcat: Wimmer 10, Baumgartner 13, respectiv Pavlovic 35.

Irlanda – Ungaria 2-1
Au marcat: Idah 36, Parrott 90+2, respectiv Lang 41.

Slovenia – Armenia 2-1
Au marcat: Mlakar 11, Ilicic 63, respectiv Haroian 56.

(agerpres)

Facebook Comments