Ionuţ Popa aşteaptă mai mult de la tineri, în meciul cu Foresta

by Sorin Haut

Odată cu victoria de săptămâna trecută, UTA a strâns 38 de puncte, fără cele 3 așteptate să intre în cont după ce Comisia de Disciplină va decide ”cazul Poli”. Mai aproape de prima jumătate a clasamentului, trupa roș-albă are, teoretic, mai multă liniște pentru pregătirea ultimelor jocuri din stagiunea 2017-2018.

Ionuț Popa a tras o primă linie în ceea ce privește randamentul tinerilor din echipă, pe care îi vrea mai conectați la ceea ce înseamnă fotbalul de performanță. ”Îi cunosc pe acești copii, deși n-am activat în ultimii ani în fotbalul din Arad. Se mai antrenau la mine la teren, îi vedeam în meciurile de copii și juniori. Am crezut că vor sălta mai repede și că randamentul echipei se va datora și randamentului lor individual. Mi-am închipuit că pot și vor mai mult, decât să conteze doar faptul că sunt tineri și de perspectivă. Eu îmi doresc ca un tânăr să confirme în două-trei luni, dacă a fost selecționat în loturile naționale și a primit admirațiile unor sau altora dintre specialiști. Unii mă surprind, parcă stau pe loc. E o perioadă complicată, un jucător talentat de 15-16 ani s-ar putea să nu mai confirme la 20 de ani. E o problemă de reglaj sportiv și mental”, a punctat directorul tehnic al UTA-ei.

”Mister” a mers mai departe cu analiza: ”La UTA, în trecut, l-am întâlnit pe Ianu. De când a venit, a făcut pași în sus și a ajuns unde a ajuns. Mai sunt cazuri la Timișoara, recent, pe Sorescu eu l-am debutat în Liga I și confirmă prin semnătura de la Dinamo. La UTA a fost Dennis Man, când plecat de aici în primul rând ne-am gândit dacă va juca. Iată că a prins echipa, mi se pare cel mai bun jucător al lor. Acum, la noi, Tănase joacă de mult la echipă, aș vrea să fie – mental – altceva, să aibă alte preocupări pe lângă cele pe care le știm: deposedare sau pas cu primul. Pe toți i-aș vrea altfel – mă refer la David Popa, Amir Jorza, Albert Stahl și ceilalți. Dar, așa cum nu ai răbdare cu un antrenor, așa poate ne grăbim și noi cu ei. Poate fi o cauză. Totuși, nu îi obligă nimeni să plece repede după antrenament, mai pot să stea să exerseze pasa lungă, de exemplu. În acest sens, mă bucur că ne-am stabilizat ca echipă pe terenul II de la Motorul. Oamenii de acolo ne ajută, echipa nu se mai mută, ne dă speranța că ne putem face munca așa cum trebuie”.

UTA revine în campionat sâmbătă dimineață – ora 11, odată cu etapa a 33-a din liga secundă. La Șiria descinde Foresta Suceava, iar roș-albii au tot lotul valid, inclusiv Polgar și Markovic. (uta-arad.ro)

Facebook Comments