”INSPECTORUL PĂDURII” POATE FI FOLOSIT ȘI DE UTILIZATORII DE iPHONE

by Dana B.

Aplicația ‘Inspectorul pădurii’ este disponibilă, începând din 20 septembrie, și pentru utilizatorii de iPhone, aceștia având posibilitatea să descarce programul, gratuit, direct din App Store, a anunțat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), pe pagina proprie de Facebook.

‘Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor — România lansează prima versiune a aplicației Inspectorul Pădurii pentru terminale mobile care utilizează sistemul de operare iOS. Aplicația poate fi descărcată din App Store începând de astăzi la https://appsto.re/ro/zU-Xeb.i’, se arată în anunțul citat.

Conform datelor oficiale, aplicația ‘Inspectorul Pădurii’ a fost descărcată de către 32.000 de utilizatori de smartphone, în primele 10 zile de la lansarea din luna iulie, fiind, de asemenea, înregistrate mai mult de 500.000 de interogări în baza de date SUMAL privind urmărirea trasabilității lemnului.

De asemenea, statistica arată că, după prima lună de testare a noii aplicații, s-a consemnat o creștere cu 300% a raportării transporturilor suspecte, respectiv peste 500.000 de interogări în baza de date SUMAL de urmărire a trasabilității lemnului.

Ministerul Mediului a lansat, în data de 19 iulie 2016, noua aplicație ‘Inspectorul Pădurii’, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, ce poate fi descărcată gratuit din Google Play de către orice persoană direct pe un smarphone cu sistem de operare Android.

În ceea ce privește modul de utilizare a noii aplicații, utilizatorul care observă un vehicul ce transportă masă lemnoasă poate accesa aplicația, iar un prim pas este introducerea numărului mașinii respective. Ulterior, în câteva secunde, aplicația verifică acest număr în sistemul SUMAL și răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard, respectiv: varianta I — Acest transport are cod valid (transport legal) și varianta II — Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).

În situația răspunsului II, pasul următor va fi apelarea numărului de urgență 112 pentru a reclama respectivul transport și pentru intervenția rapidă a instituțiilor de control.

Începând din data de 5 august, prin intermediul aplicației ‘Inspectorul Pădurii’, pot fi verificate și alte tipuri de vehicule (vagoane de tren, căruțe, containere maritime etc.) care transportă lemn.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments