INGREDIENTE NATURALE CU CARE PUTEM CURĂŢA OALELE ARSE

by Cristian Dobre

Toata lumea a avut cel putin o data in viata parte de o experienta culinara dezastruoasa in urma careia si mancarea si oala in care a fost gatita s-au ars. A curata o astfel de oala nu e usor, dar cu aceste ingrediente naturale, vasul va arata ca nou. Iata cateva trucuri simple pentru curatarea oalelor arse:

1. Otet si bicarbonat
Toarna in oala apa in care ai adaugat o ceasca cu otet. Cantitatea finala trebuie sa acopere arsura. Pune vasul pe foc si lasa lichidul sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, stinge flacara si adauga 2-3 lingurite cu bicarbonat de sodiu. Amesteca bine si lasa sa actioneze 10 minute. Arunca lichidul, apoi freaca oala cu un burete abraziv. Daca arsura se ia greu, presara niste bicarbonat pe burete si continua sa freci. In curand petele vor disparea.

2. Lamaie cu bicarbonat
Sucul de lamaie este acid si va dizolva repede murdaria. Stoarce in oala arsa sucul de la doua lamai si lasa-l sa actioneze 5-10 minute, in functie de cat de mare este zona de murdarie. Adauga apoi 2 linguri de bicarbonat si freaca zonele arse cu un burete abraziv. Evita spalatorul de sarma pentru ca poti zgaria oala.

3. Sare de bucatarie
Textura sa grunjoasa te ajuta sa inlaturi arsura. Pune in oala 2 linguri de sare si otet de mere cat sa formezi o pasta. Ia un burete abraziv si cu aceasta pasta freaca suprafetele arse.

4. Cenusa
Adauga in oala arsa niste cenusa si apa si pune vasul la fiert. Dupa ce s-a racit, freaca bine cu un burete. Daca este nevoie, repeta procedeul.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments