Înghețată de banane ca la mama acasă

by Dana B.

Nu ai nevoie de retete complicate, de masina de inghetata sau de lactate. O inghetata buna se poate prepara cu un singur ingredient pe care aproape toata lumea il are in frigider.

Reteta de inghetata pe care ti-o propunem are un singur ingredient care garanteaza succesul, iar rezultatul va fi la fel de cremos si bogat la gust ca o inghetata scumpa. Unde mai pui ca nu ai nevoie de lapte, oua, zahar sau alti indulcitori.

Risipim misterul si iti spunem ca este vorba despre banana. Din ea poti face inghetata la fel de bine cum faci un shake sau smoothie si ii poti adauga si aromele favorite pentru varietate. Este varianta ideala si pentru cei care sunt vegani, care au intoleranta la lactate sau tin regim fara zahar.

Cum faci inghetata cu un singur ingredient?

 Reteta este simpla: 1 sau 2 banane sunt curatate si taiate in bucati mai mici, apoi sunt puse la congelator, pe o farfurie, pana cand se intaresc. Paseaza-le cu un blender sau tocator electric (food processor). Vei obtine un piure cremos, fara ace de gheata prin el.

Daca bananele nu sunt coapte complet, poti sa elimini gustul crud cu cateva arome pe care le ai la indemana: o lingurita de unt de arahide sau o lingurita de miere.

Pune bananele pasate intr-un recipient de plastic inapoi la congelator pana cand amestecul se intareste.

Pentru o inghetata cu gust de ciocolata neagra: adauga in blender, pe langa bananele pasate, 2-3 linguri de cacao, 2 linguri de smantana pentru frisca si ½ lingurita de extract de vanilie.

Pentru o inghetata cu gust de capsune: adauga in blender, pe langa bananele pasate, 50g de capsune tocate in cubulete si 2 linguri de smantana pentru frisca.

 

 

Sursa: foodstory.ro

 

Facebook Comments