INCOMPETENTA DAUNEAZA GRAV JUDETULUI: CJA A PIERDUT SI IN ACEST AN BANII PENTRU ARAD – FELNAC

by Cosmin Mihuta

Incompetenţa din Consiliul judeţean Arad condus de vicepreşedintele Adrian Ţolea atinge cote tot mai înalte. CJA a reuşit performanţa de a da cu piciorul, de când e Adrian Ţolea la conducere, unei sume de peste 9 milioane de lei, adică două milioane de euro. Este vorba despre banii alocaţi de Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea drumului Arad – Felnac. Suma totală alocată de la Ministerul Dezvoltării în 2015 ajunge la 12.658.673,52 lei. Din păcate, din cauza incompetenţei, cei de la CJA au reuşit să deconteze doar 3 milioane de lei, restul de peste 9 milioane mergând … pe apa Sâmbetei. Nici nu aveau cum să atragă mai mulţi bani de la Ministerul Dezvoltării, atâta timp cât interimarul Ţolea e preocupat mai mult de jocuri de culise, împreună cu tot felul de trepăduşi care încearcă să se salveze de la faliment cu sprijinul noilor vătafi de la CJA. Ţolea în cele cinci luni de interimat a avut o țintă: să pună mâna pe conducerile Centrului Cultural, Spitalului Județean și Companiei de Apă. În restul, județul poate să ia foc, fiind neinteresant pentru Țolea.

În timp ce interimarul de la CJA era ocupat cu jocurile de culise, lucrările la Arad – Felnac s-au oprit, deși vremea ar fi permis să continue și în luna decembrie, iar banii n-au mai venit.

E pentru al doilea an la rând când CJA pierde finanțarea pentru acest drum. În 2014, din cauza unor combinații (poate Țolea și Guțu știu despre ce este vorba), licitația a fost contestată și reluată, astfel că s-au pierdut atunci opt milioane de lei.

Suntem convinși că la anul, priceput cum îl cunoaștem și cu mare trecere la Ministerul Dezvoltării, Țolea va aduce banii necesari finalizării acelui drum. Sau dacă nu, așa cum a făcut și în cazul Spitalului județean, va renunța la banii de la Ministerul Dezvoltării și va plăti din bugetul județului. Ăsta da manager. Noroc că Țolea nu mai are de stat decât șase luni în fruntea CJA (deși sunt semne că mandatul se va încheia mai repede, brusc, cu un alt … mandat).

 

P.S.: Auzim că la CJA e foame mare în ultimele luni și că unii mănâncă cu zece guri. Alături de niște personaje dubioase cu zeci de infracțiuni la activ. Revenim asupra subiectului în 2016, să nu le stricăm sfârșitul de an.

Facebook Comments