HALTEROFILII ARADENI INCEP IN FORTA SEZONUL. JUNIORII S-AU REMARCAT LA CUPA ROMANIEI

by Sorin Haut

Halterofilii pregătiţi la CSM Arad de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan au avut o comportare pozitivă la primele competiţii oficiale din acest an. Primii care au intrat în concurs au fost cei mici, participanţi la Campionatul Naţional de juniori III de la Bucureşti, o nouă selecţie la nivel intern. La feminin, Luciana Condurache s-a impus la +48 de kilograme, iar Denisa Danciu a încheiat pe locul doi la categoria 32 de kilograme. Adelina Vizitiu a terminat pe aceeaşi poziţie, dar la 40 de kilograme, categorie unde Daniela Gărgar a ocupat locul trei. La masculin s-au remarcat Denis Danciu şi Cosmin Krupla, ambii clasaţi pe doi la 28, respectiv 32 de kilograme, în vreme ce Daniel Jigău a terminat pe locul patru la 28 de kilograme.

Lingurar merge la Mondiale

Tot în Capitală s-a desfăşurat şi Cupa României pentru juniori I, unde CSM Arad a înregistrat rezultate la fel de bune. Adrian Antal, la 56 de kilograme şi Sebastian Călugăreanu, la 85, au încheiat pe primul loc, Florin Vizitiu, la 69 de kilograme, a ocupat poziţia a doua. Trebuie menţionat că Adrian Lingurar, la +105 kilograme, va participle la Mondialele de cadeţi de la Lima (Peru), de la începutul lunii aprilie. Rezultate bune au mai obţinut la Cupa României următorii halterofili: Alexandru Pap – locul 4, Emanuel Danciu – locul 5, Emanuel Florescu – locul 7, Lucian Stan – locul 10 şi Bogdan Florescu – locul 20.

Vizitiu rămâne conectat la Rio

Sunt mulţumit de rezultate, atât la cei mici, cât şi la juniori, unde majoritatea sportivilor au fost sub vârsta categoriei. Toţi s-au calificat pentru finala naţională, iar asta e cel mai important. Pe Vizitiu nu l-am forţat prea mult, pentru că era uşor accidentat. În ceea ce îl priveşte, trebuie să ne axăm pe Mondialele de juniori, unde putem obţine un rezultat important, iar calificarea la Jocurile Olimpice este de asemenea o ţintă”, ne-a declarat antrenorul secţiei de haltere la CSM Arad, Adrian Jigău. Pentru halterofili urmează în următoarele două luni Cupele României la seniori şi tineret.

 

Facebook Comments