HACKER-UL ARĂDEAN GUCCIFER ARE UN „FRATE“: A APĂRUT GUCCIFER 2.0

by Florian Popa

Hackerul Guccifer 2.0 a declarat că nu are vreo legătură că Rusia, mărturisind că este unionist, potrivit agora.md. Declarația vine în contextul în care acesta a spart rețeaua Comitetului Național Democrat din SUA în urmă cu trei săptămâni.

Guccifer 2.0 a mărturisit, în cadrul unui interviu publicat pe blog, că este din Europa de Est, autoevaluându-se ca fiind unul dintre cei mai buni hackeri de pe pământ. Singura țară menționată a fost Republica Moldova.

„În ceea ce ține de Republica Moldova, cred că este parte a României, din care motiv nu putem vorbi despre ea separat. Prin urmare, hackerii care locuiesc în Republica Moldova sunt români”, a scris Guccifer 2.0.

Acesta i-a numit pe Snowden și Assange drept eroi ai epocii digitale. „Sunt niște oameni inteligenți și curajoși, dornici să lupte pentru idealurile lor, care se pot să se sacrifice pentru viitor mai bun”, a adăugat hackerul.

Originalul Guccifer, Marcel Lazăr, este, pentru Guciffer 2.0, un erou. „El m-a inspirat și mi-a arătat calea. El a demonstrat că și puterile mari au puncte slabe”, a explicat acesta.

„Acum câteva săptămâni, nimeni nu știa despre mine. În prezent toată lumea vorbește despre mine. E cool!”, a încheiat Guccifer 2.0.

Până în prezent identitatea hackerului Guciffer 2.0 rămâne necunoscută.

Aceste explicații vin în contextul în care Partidul Democrat din SUA a anunțat că hackerii care au penetrat rețeaua informatică acționau în interesul Executivului de la Kremlin, acuzație pe care rușii au respins-o.

Sursa: b1.ro

Facebook Comments