GUVERNUL A ALOCAT BANI PENTRU CONSTRUCTIA DE LOCUINTE ANL DESTINATE ROMILOR, LA PECICA

by Cosmin Mihuta

După şase ani de la aprobarea programului pilot care prevede construirea de locuinţe sociale pentru romi, Guvernul condus de Victor Ponta a alocat Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) 10 milioane de lei (echivalentul a 2,2 milioane de euro) pentru demararea proiectului. Conform planurilor autorităţilor, banii ar ajunge pentru construirea a 301 locuinţe pentru romi care au venituri reduse. Printre localităţile cărora le-au fost alocate fonduri de la guvern se numără şi o localitate din judeţul Arad, oraşul Pecica, unde, după cum se ştie, există o comunitate puternică de romi. La Pecica se vor construi 49 de locuinţe pentru romi.

Pentru a intra în posesia unei astfel de locuinţe de la stat, etnicii romi trebuie, în primul rând, să aibă un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar din economie. Ca toţi ceilalţi chiriaşi la stat, romii care vor primi locuinţe ANL în cadrul acestui program vor fi obligaţi să achite chirie (care poate varia între câteva zeci şi câteva sute de lei), dar şi cheltuielile de întreţinere (încălzirea, apa caldă, apa rece, ridicarea gunoiului, a energiei electrice pentru părţile comune şi pentru cea din casă, gazele).

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/plan-guvernamental-populist-10-milioane-de-lei-locuinte-anl-destinate-romilor-482658.html
Facebook Comments