Grupare infracțională specializată în tâlhării și furturi, destructurată de polițiștii arădeni

by Cristian Dobre

Polițiștii Secției nr. 1 Vlaicu împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Hunedoara, I.P.J. Caraș-Severin, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au identificat, reținut și arestat 6 tineri din județul Hunedoara, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de tâlhărie calificată și furt calificat.

 Din cercetările efectuate, a reieșit că în perioada 29 iulie- 9 august a.c., 6 tineri (5 bărbați și o femeie) toți din județul Hunedoara, ar fi comis pe raza județelor Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, 2 infracțiuni de tâlhărie calificată și 3 infracțiuni de furt calificat, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 26.000 de lei.

La data de 10 august a.c., peste 40 de polițiști arădeni și hunedoreni împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au desfășurat pe raza localității Vulcan, șase percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor menționate mai sus.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor bunuri provenite din comiterea activității infracționale, un autoturism, telefoane mobile și sume de bani.

În baza probatoriului administrat, cei 6 tineri au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere, iar la data de 11 august a.c., fiind prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, pe numele celor în cauză au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului de Operațiuni Speciale Arad, Biroului de Operațiuni Speciale Timișoara și Biroului de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

 

Facebook Comments