Gheorghe Grad (PSD): „Consiliul Județean Arad își bate joc de comuna Secusigiu“

by Dana B.

 Comuna Secusigiu pare a fi considerată o comună de mâna a doua de către autoritățile județene. De parcă nu era destul că Secusigiu este printre ultimele comune din județ care nu au apă, canalizare sau vreo stradă asfaltată, acum nu mai are niciun drum județean cât de cât acceptabil. În ultimul timp, drumul de la limita comunei Felnac, care străbate Sânpetru German, Munar, Secusigiu și Satu Mare, până la limita cu județul Timiș este din ce în ce mai deteriorat, din cauza mașinilor de mare tonaj care circulă în voie pe acest tronson. Din păcate, cei de la Consiliul Județean Arad nu au găsit de cuviință să ofere și cetățenilor din comuna Secusigiu o cale decentă de acces, astfel că gropile sunt la tot pasul, reprezentând un adevărat pericol pentru cei care au curajul să se aventureze pe acest drum.

„Drumul județean care leagă Felnacul de comuna noastră arată sub orice critică, din cauza camioanelor de mare tonaj, multe dintre ele aparținând firmelor de casă PNL, care au distrus acest drum, așa cum s-a întâmplat și cu drumul care face legătura cu podul de peste Mureș, aflat și el în continuă degradare. Guvernul României, după cum se știe, a reabilitat drumul Arad – Felnac, până la limita comunei Secusigiu, de unde ar fi trebuit să continue cei de la CJA. Numai că administrația județului nu dă doi bani pe comuna noastră, după cum am observat în ultimii ani. Dacă erau preocupați de dezvoltarea Secusigiului, astăzi nu am fi fost tot fără apă, canalizare sau străzi asfaltate.

Într-una dintre ședințele Consiliului Local Secusigiu s-a discutat această problemă, iar primarul Cheșa ne-a anunțat că face toate demersurile la Consiliul județean și că își ia angajamentul ca până la zilele comunei drumul să arate bine. Însă, în loc de repararea drumului avem parte de o bătaie de joc dinspre administrația PNL, care după modelul pietruirii străzilor din comună, cu piatră de proastă calitate, s-a gândit să astupe gropile de pe drumul județean tot cu … piatră și nisip. Au venit cu o mașină și doi muncitori cu lopeți și s-au apucat să arunce nisip și pietriș în gropile de pe drumul județean. Așa știu cei de la CJA și de la Primăria Secusigiu să repare drumul pe care circulă sute de cetățeni din comună în fiecare zi. Probabil cei de la PNL s-au gândit că oricum suntem obișnuiți cu piatra de proastă calitate de pe străzi, cu praful, cu pământul galben care umplu străzile, cu drumurile în care îți rupi mașina, așa că n-au avut niciun motiv să facă o reparație de calitate, cu asfalt, să avem și noi un drum mai de Doamne ajută. Ăsta e respectul PNL pentru cetățenii care circulă pe acest drum, respectul celor de la CJA și din Primăria Secusigiu.

Cine știe câți bani au fost decontați de cei de la CJA pentru „reabilitarea“ acestui drum, câte sute de mii de lei s-au sifonat în buzunarele clientelei, în timp ce noi avem în continuare de suferit, deși plătim an de an taxe la bugetul local, la cel județean“, spune Gheorghe Grad, consilier local al comunei Secusigiu, din partea PSD.

 

Facebook Comments