Game tester, meseria tot mai căutată de tineri

by Dana B.

Meseria de a testa jocuri este una dintre cele mai dorite în rândul tinerilor din România. Un necunoscător poate crede că asta presupune să te joci toată ziua şi să câştigi şi bani. Un game tester este o verigă importantă deoarece el are grijă ca experienţa celui care foloseste jocul să fie una plăcută.

Cătălin a lucrat într-o companie de IT, dar şi-a dorit o schimbare. De doi ani testează jocuri pentru telefon, dar asta nu însemnă că doar se joacă. Verifică totul în cel mai mic detaliu.

Catălin Bucur, game tester: „Un game tester verifică funcţionalitatea jocului respectiv până să ajungă pe store, ca jucătorii care urmează să descarce aplicaţia respectivă să nu întămpine probleme care să îi încurce în a face progrese în jocul respectiv sau ceva neplăcut.”

Cristina este de 5 ani în industria jocurilor. A fost doi ani game tester.

Cristina Albineț, game tester: „Să te asiguri că nu există nicio bubă, nici spre exemplu crash-uri cum le denumim noi în care ţi se închide aplicaţia pur şi simplu random, chestiile astea nu trebuie să existe în faşa unui user de pe store, să nu întâmpine asemenea probleme şI noi ne asigurăm, le căutăm.”

A promovat şi îi coordonează pe cei care acum testează jocurile pentru telefon.

Cristina Albineț, game tester: „Le explic oamenilor exact ce anume să verifice, discut cu echipa de developeri în parteneriat ca să primim confirmarea cu ce au fixat ce nu au fixat ce se poate fixa, ce se va implementa.”

Pentru a te angaja în domeniul testarii jocurilor trebuie îndeplinite cerințe minime.

Laura Ionescu, manager: „O diploma de Bac, care este obligatorie, şi un nivel cât de cât avansat de limbă engleză, comunicarea la nivel intern se face în limba engleză deoarece lucrăm cu studiori în toată lumea.”

Salariul unui game tester pentru aplicaţii porneşte de la 300 de euro şi poate ajunge la 500 de euro. Cei pricepuţi pot avansa de la a testa jocuri la alte departamente de creaţie sau programare.

Laura Ionescu, manager: „Cerințele nu sunt foarte multe şi foarte diverse, drept dovadă salariul începe de la un nivel normal şi poate creşte în funcţie de experienţă, în funcţie de cum creşte testerul respectiv. Sunt diverse praguri de managment pe care poate păşii testerul.”

Vârsta minimă la care te poţi angaja ca tester de jocuri este de 18 ani.

 

Sursa: digi24.ro

 

Facebook Comments