Francis Ford Coppola şi-a vândut o parte din plantaţia de viţă de vie pentru a finanţa viitorul film

by Florian Popa

Francis Ford Coppola, 82 de ani, speră să realizeze un proiect la care lucrează de douăzeci de ani, superproducţia „Megalopolis”, scrie news.ro. Regizorul filmelor „Apocalypse Now” şi trilogiei „Naşul”, cunoscut pentru proiectele ieşite din comun, şi-a vândut o parte din plantaţia de viţă de vie din comitatul Sonoma, California, cu scopul de a finanţa următorul său film, al cărui buget este estimat între 100 şi 120 de milioane de dolari.
„Evident, mi-aş dori să fie mai aproape de 100 de milioane”, a spus el pentru Deadline.
Coppola are deja stabilită distribuţia. El prevede să lucreze la acest proiect cu staruri precum Oscar Isaac, Zendaya, Cate Blanchett, Forest Whitaker, Jon Voight, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange şi James Caan. „Voi face acest film”, a insistat el. „Mi-ar plăcea să-l filmez în toamna lui 2022”.
„Megalopolis” este prezentat drept povestea unui arhitect care încearcă să creeze o utopie la New York. „Conceptul filmului este de a-l face în tradiţia filmelor lui Cecil B. DeMille (regizorul „The Ten Commandments”) şi „Ben-Hur”, dar într-un cadru modern, situat în America”, explică cineastul.
Coppola a spus că s-a bazat pe Conspiraţia lui Catilina, care a avut loc la Roma în anul 63 înainte de Hristos, dar şi din povestea lui David Dinkins, primar al New York-ului în anii 1990. „Povestea se desfăşoară într-o nouă Romă, o Romă epică situată în epoca contemporană. Nu este într-o perioadă determinată. Este o impresie a New York-ului modern pe care l-am botezat Noua Romă”.
Din 1997, Coppola a realizat doar trei filme la finalul anilor 2000: „Tinereţe fără tinereţe”, „Tetro” şi „Twixt”. De atunci, el a lansat noi versiuni ale mai multor filme, între care „Apocalypse Now” şi „Naşul III”.

Facebook Comments