(FOTO) Șantierele electorale

by Andreea Radu

Arad. La fiecare 4 ani, fix înainte de alegerile locale, orașul este răvășit de șantiere și de tot felul de lucrări, care generează un disconfort major cetățenilor. Blocaje și timp pierdut în trafic, praf, noroi, săpături nesfârșite, toate sunt aruncate în calea arădenilor pentru voturi.

Începute încă din cursul primăverii, lucrările de înlocuire a țevilor de pe bulevardul Revoluției și nu numai, sunt perpetuate parcă la nesfârșit, pentru ca arădenii să vadă în cât mai mare măsură că în Arad se muncește. Nimeni nu se gândește la cozi, la ambuteiaje sau la disconfortul pietonilor. Iar acesta nu este un exemplu singular.

Sergiu Vlad, deputat USR: „Bineînțeles că avem mare nevoie de investiții: avem nevoie de drumuri, de infrastructură de apă și canalizare, de renovarea instituțiilor, de școli, grădinițe și stadioane. Numai că nimeni nu pare a se întreba de ce trebuie ca puținele lucrări de care beneficiază orașul să fie executate în același timp?

Toate investițiile aprobate de-a lungul mai multor ani sunt comprimate în perioada care precede alegerile. Avem săpături în centru și în cartiere, regenerare urbană, lucrări la liceele Economic și Ghiba Birta, se încearcă după șase ani finalizarea stadionului și nu numai.

Trebuie să renunțăm la aceste practici. Soluția este gestionarea eșalonată a lucrărilor, de-a lungul celor patru ani ai unui ciclu electoral. Mai mult, odată începute, ele trebuie finalizate cât mai repede, iar disconfortul limitat. Regulile privitoare la poluarea cu praf, fonică sau de orice fel trebuie respectate. Numai așa vom reuși să dezvoltăm orașul și să ne respectăm cetățenii în același timp.

Facebook Comments