Foresta, despre ancheta DGA: “Nu am primit bani de la nimeni”

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Cea mai lungă zi din an, 21 iunie, a fost una extrem de încinsă pentru clubul UTA. Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au descins la sediul echipei arădene într-o anchetă ce urmăreşte o presupusă implicate a arădenilor în meciul de campionat dintre Foresta Suceava şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, desfăşurat pe 20 mai şi încheiat cu victoria covăsnenilor cu 4-2. Codru Grădinariu, directorul general al clubului UTA, a fost ridicat de pe stradă şi dus la Bucureşti pentru audieri, în timp ce Florian Voinea, preşedintele din acte al echipei arădene, a fost luat la întrebări la sediul „Bătrânei Doamne”, acolo unde s-au făcut percheziţii şi s-au ridicat acte. În plus, pe numele lui Voinea a fost emis şi un mandat de prezentare la audieri, în Capitală, vineri. Percheziţii au avut loc şi la Chişineu Criş, acasă la Claudiu Drăgan, directorul de competiţii al clubului UTA.

Ciutac: „Oriunde pot să afirm chestia asta, nu am primit niciun leu de la nimeni”
Ieri, Liga2.ro a încercat să ia reacţii de la cele trei cluburi ale căror nume apar în această anchetă, însă doar oficialii lui Sepsi au răspuns la telefon şi au respins orice implicare, fie şi ea de denunţ a arădenilor. Utiştii nu au fost de găsit, în timp ce preşedintele clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac, nu a răspuns la telefon. Seara, după ce a citit articolul publicat pe site şi în care apărea numele său şi al clubului, Ciutac a telefonat şi s-a scuzat, spunând că a fost implicat într-o şedinţă şi că nu a putut vorbi, ca apoi să declare: „N-am ştiut care e scopul telefonului… Dacă ştiam că este vorba despre aşa ceva, vă răspundeam în secunda doi, pentru că nu mă feresc”.

Preşedintele Forestei declară că echipa sa nu a luat niciun leu de la nimeni şi că şi-a apărat corect şansa de fiecare dată. Ciutac spune că e gata să răspundă organelor abilitate să ancheteze dacă este cazul şi că va veni cu dovezi care să demonstreze că echipa pe care o conduce are datorii, deci, dacă ar fi primit bani, acestea ar fi fost achitate acum.

”Doamne fereşte! E prima dată când aud aşa ceva. Nu pot să cred. Nici nu ştiu ce să spun. Vă spun sincer, oriunde pot să afirm chestia asta, nu am primit niciun leu de la nimeni. Nu ne-a ajutat nimeni. De patru luni de zile nu am primit un leu de la nimeni. Am făcut totul cu bani de acasă, banii mei proprii, ne-am dus în deplasări vai de capul nostru, numai noi ştim cum, drept dovadă că nu am mai putut ajunge la Călăraşi. Nu cred că cineva poate să spună sau să facă chestia asta. Noi ne-am jucat şansa de fiecare dată corect. Ne-am jucat-o şi cu Braşov, ne-am apărat şi la Mioveni cum am putut, ne-am jucat şansa şi cu Sepsi. Cu toate echipele unde am jucat am făcut tot ce am putut. Mai mult de atât… Aceeaşi atitudine pe care am avut-o cu Sepsi am avut-o şi cu Mioveni. Le-am spus: «Băi băieţi, ne vede o ţară întreagă. Vă vede pe voi, nu pe noi ăştia din spate, că noi stăm în tribună şi ne uităm cum jucaţi. Nu se ştie, la Suceava poate mai continuăm, facem ceva sau poate nu mai continuăm. Voi o să plecaţi în altă parte. O să vă caute lumea. Dacă vă faceţi de ruşine, nu o să vă ia nimeni». Drept dovadă că Bogdan Rusu a semnat cu Sibiul, Dumitriu la fel, deci chestia asta este chiar o prostie şi nu cred că cineva a scos-o, că noi am fi primit bani de la UTA. Dar, mă rog, dacă cineva mă va contacta oficial în sensul ăsta, voi răspunde cu cea mai mare plăcere. Avem dovezi, la modul că am mers pe datorie unde am mers şi sunt şi acum datori la locaţiile respective. Dacă am fi primit nişte bani la meciul cu UTA, ne-am fi plătit datoriile”, a comentat, pentru Liga2.ro, preşedintele Forestei, Andrei Ciutac.

Dioszegi: „De la noi nu s-a pornit, 1000 la sută vă garantez”

Ieri, atât managerul general, cât şi preşedintele clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Janos Bokor, respectiv Laszlo Dioszegi au respins orice implicare în această anchetă care o vizezază pe UTA.

„Clubului UTA? Dar de ce să facem noi plângere? Noi nu avem de unde să ştim că i-a motivat. Cei de la Foresta, am înţeles, şi a declarat patronul nostru (n.r. – Dioszegi) că înainte cu o săptămână nu aveau bani nici de apă plată şi exact în săptămâna următoare au intrat în cantonament de joi (n.r. – înaintea meciului cu Sepsi). Am presupus asta, dar nu ştim sigur. Doar am presupus. Nu ne stă în caracter să facem aşa ceva. Noi am jucat totul pe teren. Asta a vrut şi cel de sus, să fim noi pe locul 2, fiindcă noi am meritat, am jucat totul pe teren. În rest, culisele, tot ce se vorbeşte pe la colţuri, nu avem nicio treabă cu nimeni. Pot să îţi confirm că nu este nimic adevărat şi nici nu ne ocupăm cu aşa ceva, să facem plângere împotriva unei echipe. Nu avem motive, plus că nu poţi să iei de undeva informaţia asta. Până nu prinzi pe cineva cu mâţa în sac, nu ai de unde să ştii că s-a întâmplat 100 la sută. Noi am presupus. Ce a făcut UTA şi nu ştiu ce probleme are, asta e ograda lor şi trebuie să vadă ce au înăuntru”, a spus, pentru Liga2.ro, Bokor.

„Nu cred aşa ceva. Nici nu se discută, e o prostie. Nu suntem genul de oameni care să ne plângem. Noi ne facem treaba noastră şi nu ne interesează celelalte echipe. Cel puţin, eu nu ştiu despre ce e vorba, şi, sincer vă spun, fără mine nu cred că cineva poate să facă chestii dintr-astea. De la noi nu s-a pornit, 1000 la sută vă garantez. Nu suntem genul care să mergem şi să arătăm cu degetul către alţi. Noi am promovat, suntem fericiţi şi nu ne interesează ce au făcut alţii”, a spus, pentru Liga2.ro, preşedintele clubului Sepsi, Laszlo Dioszegi.
Sursă: liga2.ro, Foto: gazetasv.ro

Facebook Comments