Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion

by Florian Popa

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară demiterea ministrului Justiției. Cererea de revocare a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis. Lucian Bode va fi ministrul interimar al Justiției, scrie digi24.ro.
„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion”, a declarat Florin Cîţu miercuri seară, la scurtu timp după ședința de guvern amânată.
Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că „șantajează poporul român” prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.
„Nu voi accepta în Guvernul Romîniei miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care (…) nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.
A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare.
Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat”, a spus premierul.
Premierul a făcut apel la USR PLUS să nu iasă de la guvernare.
„Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni ân guvern care să șantajeze. Pe nimeni care să nu înțeleagă că noii nu vorbim aici despre primari, ci vorbim despre comunități și interesul cetățenilor. (…) Doar pentru că colegii noștri de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit.
Îmi asum această decizie, Biroul Politic al PNL a asumat acest proiect de investiții, care nu este PNDL 3, este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României, după 30 de ani.
Am trimis președintelui cererea cu revocarea, propun ministru interimar un ministru care înțelege prioritatea zero a investițiilor pentru România.
Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție USR PLUS să aibă înțelegerea, responsabilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, așa cum comunică de azi-dimineață pe diverse canale”, a mai afirmat Florin Cîțu.
Ministru interimar va fi propus actualul ministru de Interne, Lucian Bode.
Ședința de guvern începută de miercuri, la ora 11, a fost întreruptă după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare, printre care ultimul, cel de la Ministerul Justiției.
Ministrul revocat al Justiției, Stelian Ion, a spus miercuri că a primit doar o copie a ordonanței privind Programul „Anghel Saligny”, din cauza căreia a izbucnit scandalul în coaliție, și a dat vina pe o „eroare” produsă la Ministerul Dezvoltării, în condițiile în care ministrul Cseke Attila a spus că originalul a fost trimis la Ministerul Justiției pe 25 august. Ion a mai spus că avizul ministerului pentru acest program de investiții ar fi mai degrabă negativ.

Facebook Comments