Flavius Sabău: “Ne-am autodepăşit, e meritul tuturor”

by Sorin Haut

Omul providenţial la Şoimii e Flavius Sabău, antrenor tânăr, extrem de ambiţios şi perfecţionist, care a reuşit într-un timp relativ scurt să formeze la Lipova o echipă redutabilă, care a bătut tot în această primăvară! Antrenorul “şoimilor” trage concluzia după memorabila victorie a Lipovei, 6-1 la Diosig, în prima manşă a barajului de promovare în Liga a III-a, care aşează echipa alături de branduri de tradiţie ale fotbalului românesc, precum “U” Cluj, Petrolul sau Farul: “Am jucat pe un teren destul de prost, în faţa unui adversar incomod, în special pe faza de atac. Am început meciul rău, am luat acel gol, dar după primul sfert de oră ne-am făcut jocul, cu pressing şi presiune pe echipa adversă. Am şi reuşit să marcăm trei goluri din tot atâtea ocazii, tranşând încă de la pauză meciul, când conduceam deja cu 4-1. Apoi, în repriza a doua, ei au căzut fizic şi psihic, s-au şi deschis şi am reuşit să îi surprindem pe contraatac. Nu cred că jucătorii lor s-au ridicat la nivelul real în partea a doua.”
“Kevin, liniştit şi sigur la execuţie”
Flavius Sabău nu se aştepta ca echipa sa să tranşeze promovarea încă din prima manşă, mai ales că juca şi în deplasare: “Sincer, nu mă aşteptam să tranşăm aşa de uşor primul meci, mai ales după ce i-am şi văzut la finala Cupei, cu Beiuşul. Cred că ne-am autodepăşit, nu că au jucat ei sub aşteptări. Băieţii au fost foarte bine concentraţi, am şi înscris la primele ocazii, ceea nu ni s-a prea întâmplat în campionat, unde am ratat mult. Plus că l-am avut şi pe Kevin în zi de graţie. E şi meritul lui, dar şi al echipei, care îl aduce în postura de finalizare. Am avut discuţii cu el în ultima perioadă, iar încet-încet l-am simţit tot mai sigur, liniştit la execuţie, iar fizic şi mental la fel, foarte bine.”
“Lipova e pregătită 100%!”
Deşi e ca şi promovată, Lipova vrea să încheie sezonul cu încă o victorie, în returul de sâmbătă 24 iunie, ora 17:30, la Zăbrani, care să încununeze un parcurs de excepţie: “Trebuie să fim profesionişti până la capăt, să pregătim jocul aşa cum trebuie, pentru a încheia stagiunea cu o victorie. Vrem să ne bucurăm împreună cu susţinătorii noştri. Chiar dacă se joacă la Zăbrani, sunt sigur că oamenii din Lipova vor veni în număr mare la meci, pentru a sărbători împreună cu noi promovarea. Dedic acest rezultat familiei mele, celor din staff-ul tehnic, lui Radu Pop, tuturor suporterilor şi nu în ultimul rând primăriei, practic e meritul tuturor. Din punct de vedere sportiv, Lipova e pregătită 100% pentru Liga a III-a. Se lucrează intens şi la infrastructură, pentru a avea un stadion modern, aşa că suntem în grafic peste tot”, conchide Flavius Sabău.
Trabalka, recordmenul barajelor!
Cel mai prolific atacant în prima manşă a barajelor pentru Liga a III-a este Kevin Trabalka, atacantul campioanei judeţului Arad reuşind să înscrie de nu mai puţin de cinci ori. Jucătorul de 20 de ani care în trecutul său a evoluat pentru UTA – club unde s-a şi format, Dinamo sau FC Bihor, a fost omul meciului în partida disputată în comuna bihoreană Diosig, între Diosig Bihariadioszeg şi Şoimii Lipova. Atacantul arădean, devastator la Diosig, a contribuit din plin în acest sezon şi la realizarea eventului judeţean pentru Şoimii Lipova. Cu cele cinci reuşite din acest meci tur de baraj, Trabalka a ajuns la 25 de goluri stagionale.

Facebook Comments