FCC Baschet Arad începe noul sezon cu derby-ul din Sătmar

by Sorin Haut

Sorţii au decis ca cel mai tare meci al grupei de vest din Liga Naţională de baschet feminin să se joace chiar în prima etapă. CSM Satu Mare şi FCC Baschet Aradse duelează în deschiderea noului sezon competiţional.

Partida e programată pentrujoi, 10 octombrie, de la ora 18:00, în sala LPS din Satu Mare. Marile favorite la accederea în faza următoare se întâlnesc pentru a 49-a oară în istorie, ultimul meci direct fiind câştigat de arădence (70-65 în luna martie a anului curent). Vă reamintim că cele două formaţii fac parte din Grupa Vest, alături de U Cluj Napoca, CSM Oradea, ACS KSE Tg. Secuiesc şi Sirius Târgu Mureş. Primele trei clasate obţin biletele pentru grupa 1-6.

Ambele echipe încep noua stagiune cu o bancă tehnică nouă. Dacă la Arad a venit sârbul Dejan Mudresa, împreună cu secundulCristian Bondor, la Satu Mare, antrenor principal e muntenegreanul Goran Boskovic. La nivel de jucătoare, adversara FCC-ului de mâine seară a schimbat aproape tot lotul. Nu mai puţin de nouă jucătoare, dintre care trei straniere, au sosit în această vară la vicecampioana României. De partea cealaltă, echipă arădeană a păstrat şapte jucătoare din sezonul trecut. Webb, Akathiotou, Karakasevic, Pop, Inkina şi Neagu sunt noutăţile propuse de Arad.

Cinci luni fără o zi se vor împlini mâine, la ora jocului dintre CSM Satu Mare şi FCC Baschet Arad, de când “galben-albastrele” au disputat ultimul joc oficial în Liga Naţională. Arădencele reuşeau pe 11 mai 2019 să-şi adjudece medalia de bronz după victoria din meciul doi al finalei mici a campionatului, cu Olimpia Braşov. (baschetarad.ro)

Facebook Comments