FALCĂ: „S-A CREAT ACEA IMPRESIE DE PUTERE A MEA LA BUCUREȘTI. NICIODATĂ N-AM FOST ÎN CONDUCERE“

by Cosmin Mihuta

Şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă, a fost invitatul lui Denise Rifai la emisiunea Prime Time News, luni seara, unde a răspuns întrebărilor despre strategia PNL în alegerile locale, dar şi despre cel pe care îl consideră premierul pe care PNL s-ar lăsa reprezentat.

Gheorghe Falcă nu a vrut să comenteze deciziile instanţei în dosul Microsoft: „Cred că ce se întâmplă azi cu sistemul naţional de finanţare a campaniilor electorale rezolvă tot ce a fost putred după 90 în România. În primul rând s-a creat acea impresie de putere a mea la Bucureşti…niciodată n-am fost în conducerea partidului cu vreo funcţie. Nici azi nu sunt. Nu e treaba politicianului să comenteze, eu am trecut printr-o astfel de fază şi am respectat întotdeauna ce se întâmplă în sistemul juridic, competenţe…etc. Cea mai mare greşeală e ca politicienii şi chiar analiştii să intre într-o dezbatere în care nu cunosc subiectul.
Să vin din când în când la Bucureşti, să devin comentator, nu veţi obţine de la mine o astfel de opinie, pentru că nu e partea mea de competenţă”, a explicat Falcă, la Realitatea TV.

Gheorghe Falcă a explicat şi care este strategia PNL pentru alegerile locale, spunând că partidul este conştient că nu va putea îndeplini toate reformele în patru ani şi că întreaga strategie se învârte în jurul a patru concepte: „cetăţean, familie, comunitate şi patrie”.

Şeful de campanie al PNL a vorbit şi despre Dacian Cioloş, pe care atât el, cât şi partidul, îl văd cel mai bun pentru propunerea de premier:  „Uitaţi-vă la domnul Cioloş, se vede că este un om onest, muncitor….Să ştiţi că am fi foarte încântaţi ca domnul Cioloş să fie propunerea PNL pentru postul de premier. Una dintre valorile umanităţii este respectul. Dacă respecţi un om care a reuşit să liniştească lucrurile în România după criza domnului Ponta….Cioloş spune că nu vrea să candideze, dar asta nu înseamnă că nu va accepta să fie reprezentantul nostru pentru funcţia de premier, în timp, pentru a-şi continua proiectele.
Vom analiza şi vom prezenta premierul desemnat pe care după alegeri îl putem propune preşedintelui României. În privinţa strategiei de de campanie, cea pe care vrem să o avem e foarte transparentă şi prin ea să comunicăm corect cu întreaga societate. PSD comunică doar cu pensionarii şi bugetarii. Nu vom spune că vom schimba totul, nu poţi în patru ani decât să faci cele două reforme mari şi cele două reforme mici. Responsabilitatea politică este a partidului”.

Facebook Comments