Factură de 10.000 lei la curent pentru un pensionar care stă într-un apartament de două camere

by Florian Popa

Scandalul facturilor umflate la energie şi gaze ia amploare. Oamenii care au primit facturi uriașe la utilităţi sunt disperaţi şi caută răspunsuri la ghişee, scrie antena3.ro.
Sumele sunt colosale, iar cazurile, unul mai revoltător ca celălalt. De exemplu, un pensionar de 94 de ani a primit o factură de 10.000 de lei, pe luna iulie, deşi stă într-un apartament cu doar două camere, în București. Bătrânul este pensionar și are o pensie lunară de 4.000 de lei.
”Merg săptămânal la tatăl meu, are 94 de ani și mi-a dar factura pe care a primit-o pentru curent, unde am văzut o factură de regularizare de 10 mii de lei. M-am mirat având în vedere că tatăl meu stă într-un apartament cu două camere, la bloc, bloc din 1959. Are frigider, un televizor și câteva becuri cu led. În general, factura venea pe lună cam 70 de lei. Nu are nicio restanță. Tatăl meu nu a dat niciodată indexul, pe factură apare un index citit. Nu avem bani să plătim această factură. Am rămas șocat când am văzut factura, pentru că e imposibil” a spus fiul pensionarului, în direct la Antena 3.
De disperare, oamenii merg la ghiseele furnizorilor pentru a cere lamuriri. Vor sa afle de ce le au crescut facturile.
Deocamdată, piața concurențială a adus doar scumpiri, atât ca urmare a unei liberalizări prost făcute, cât și după creșterea prețurilor energiei și a gazelor pe bursă, spun experții. Probleme sunt în toata țara.
Potrivit Institutului Național de Statistică, tarifele pentru curent și gaze au crescut cu 23, respectiv 20 la sută, din decembrie și până în iulie. Iar pretul e in continua crestere Sunt mii de reclamatii la ANRE.

Facebook Comments