Ex-utistul Albu aprinde şi mai mult derby-ul de la Arad: „Nu e un meci special, mă voi bucura dacă dau gol!”

by Sorin Haut

UTA – Rapid, derby-ul etapei a opta din Liga 1 la fotbal, aprinde serios spiritele într-un oraş altfel liniştit, precum Aradul. Vineri, 10 septembrie, începând de la ora 16:30, va fi deja forfotă mare la gară şi în Calea Aurel Vlaicu. Sosesc duşmanii de moarte de la Rapid şi Poli, iar forţele de ordine sunt în alertă maximă! E duel de grad zero pe “Francisc Neuman”, dar incidentele între ultraşi pot escalada înainte şi după meci, deşi probabil galeria Rapidului va fi păzită dumnezeieşte în drumul spre arenă. Ca să ne reamintim doar cele mai recente episoade, fanii utişti nu au uitat de incidentele din play-off-ul de promovare în Liga 1, când Dan Alexa a sărit la bătaie, dar nici de episodul vopsirii autocarului celor de la UTA de fanii rapidişti, în sezonul trecut, la deplasarea “roş-albilor” de la Dinamo. Interesul arădenilor pentru meci este uriaş, biletele fiind epuizate rapid. Cum situaţia din clasament este explozivă, cu Rapid pe 2 şi UTA pe 3, o victorie arădeană putând chiar inversa rolurile, se anunţă una dintre cele mai aprinse confruntări din istoria partidelor directe. Cele două grupări nu s-au mai întâlnit de 13 ani pe scena primului eșalon, iar acum sunt revelaţiile începutului de campionat, ambele cu şanse de calificare în play-off. La Rapid evoluează câțiva foști fotbaliști ai „roș-albilor”, unii dintre ei chiar apreciaţi la momentul respectiv de suporterii „Bătrânei Doamne”. Cele mai bune exemple sunt Cătălin Hlistei, Albert Stahl, dar nici portarul Horațiu Moldovan sau mijlocașii Romario Moise și Alexandru Albu nu sunt deloc străini de UTA.

Alex Albu: „Va fi o atmosferă frumoasă, tratăm meciul ca pe oricare altul”

Acesta din urmă chiar a fost chemat în premieră la națională după prestațiile bune avute la UTA, în debutul stagiunii trecute și chiar a recunoscut la acea vreme că-i datorează mult echipei arădene. În vară, Laszlo Balint nu a mai insistat pentru jucător, cei de la Chiajna cerând prea mult în schimbul unui împrumut sau transfer, iar Albu a ajuns în culorile Rapidului. Vineri se întoarce din postura de adversar pe arena „Francisc Neuman”, unde nu a apucat să joace cu spectatori în tribune. În ciuda aventurii recente de la Arad, mijlocaşul Rapidului îi provoacă pe utişti: „Am prieteni la UTA, dar nu va fi un meci special. Nu are de ce să fie, îl tratez ca pe oricare alt meci. În plus de asta, este un derby, ceea ce mă motivează mai mult. Nu am nimic de demonstrat nimănui, ce am avut de demonstrat am demonstrat cât am fost acolo, pe teren și cred că asta contează cel mai mult. Mă voi bucura dacă dau gol, dar și dacă înscrie un coleg de-al meu. Voi sări pe acolo, pe sus. Cred că va fi o atmosferă frumoasă, vom vedea ce se va întâmpla cu fanii”, susține Albu, care vede în UTA o formaţie solidă şi periculoasă, dar pe care Rapid o poate învinge: 

„Mergem la victorie, dar şi dacă luăm un punct ne vom bucura…”

„Întâlnim o echipă solidă, arțăgoasă, care acasă e mai agresivă datorită suporterilor. Dar, asta nu ne sperie pentru că și noi o să le ținem piept 100%. Totodată, sunt sigur că vor fi mulți suporteri alături de noi. Chiar dacă s-au vândut toate biletele, nu ne interesează, ne-am obișnuit să fie multă lume la meciurile Rapidului. Dacă vor striga și împotriva noastră, o să ne ambiționeze și mai rău. Noi mergem la victorie, ne-am pregătit toată săptămâna pentru acest meci, toată lumea știe ce are de făcut. Sunt sigur că vom pune în practică ceea ce am lucrat la antrenament și o să iasă totul așa cum trebuie. Nu mi-e teamă de nimeni, suntem toți jucători, intrăm pe teren și jucăm cu o minge, 11 contra 11, cine e mai bun să câștige. Au câțiva jucători experimentați, cu un CV foarte bun, dar pericolul poate veni de oriunde. Și un junior poate să dea gol, cred că cel mai bun jucător al lor în ultima perioadă a fost Miculescu. Pericolul poate veni și de la un jucător intrat de pe bancă, dar noi trebuie să fim atenți, să ne facem treaba noastră în teren și atunci nu ne poate surprinde nimeni și nimic”. Întrebat dacă Rapidului i-ar conveni remiza, mijlocașul de 28 de ani a adăugat: „ Jucăm în deplasare cu o echipă foarte bună, care este pe locul 3. Noi mergem la victorie, dar și dacă luăm un punct ne vom bucura. Nu foarte tare, pentru că vrem toate punctele, dar decât deloc…”

Matei: „E bine pentru noi dacă e stadionul plin, suntem obișnuiți”

Fiindă antrenorul de facto, Mihai Iosif, nu deține Licența PRO și are interzis din partea LPF să vorbească la conferințele de presă, despre meciul cu UTA s-a exprimat Adrian Matei.  „Va fi un meci la fel de greu ca si celelalte, cu o echipă care deja confirmă în Liga 1 și care, probabil, în acest an își propune să facă mai multe. Am văzut și pe site-ul lor că s-au vândut toate biletele, deci va fi un meci cu un stadion plin, ceea ce nu prea am întâlnit până acum în deplasare. Dar va fi bine pentru noi, pentru că suntem obișnuiți cu foarte mulți spectatori în tribune și le mulțumim încă o dată suporterilor că sunt alături de noi. În teren, vom încerca să facem la fel ca și până acum, să obținem cât mai multe puncte, dacă este posibil și să avem un joc cât mai bun”, a spus fostul fundaș central, care în cariera sa a evoluat doar pentru echipe din București, Rapid, Dinamo, Sportul Studențesc, Steaua și FC Național. Derby-ul UTA – Rapid, din cadrul rundei cu numărul 8 a Ligii 1 se joacă vineri, de la ora 21, pe arena „Francisc Neuman”. (foto: sport.ro)

 

Facebook Comments