El este polițistul care a refuzat mita, chiar dacă are nevoie de 20.000 de euro pentru un transplant

by Dana B.

Cosmin Creți, polițistul erou din Șiria, este polițistul care a refuzat mita, chiar dacă are nevoie de 20.000 de euro pentru un transplant.

Da, știm! Dacă este ceva ce nu îi place polițistului erou din Șiria, asta este, cu siguranță, publicitatea. Tocmai de aceea, chiar aceste rânduri îl vor lua, tot cu siguranță, prin surprindere. Nu știe că știm, însă mai mult ca sigur va înțelege că la fel cum el își face datoria (și o face bine) treaba noastră este ”să știm” și să aducem în prim-plan fapte care pot inspira sau da speranța că oamenii demni nu sunt pe cale de dispariție.

Faptele lui Cosmin Creți au început a contura o poveste undeva în luna mai a acestui an când am aflat că salvase de la moarte doi oameni  care, la capătul unor probleme cărora cel mai probabil nu le-au mai intuit rezolvarea pe moment, hotărâseră să se sinucidă. Știm, el spune de fiecare dată că și-a făcut doar datoria, însă și noi știm că cel puțin în cazul femeii care dăduse drumul la gaze în casă și-a riscat viața pentru a o salva. A intervenit și le-a dat celor doi o nouă șansă la viață!

Astăzi, exact la două luni de când relatam aceste două cazuri rezolvate de polițistul erou din Șiria, alte două fapte îl aduc în prim-planul acelui ”AȘA DA!” de care avem atâta nevoie, în contextul unor vremuri mult prea sărăcite în acest sens.

24 de ore, încă 2 cazuri care merită toată atenția noastră

Pe foarte scurt, a refuzat o mită de 100 de lire sterline și a ”pus piedică” unui șofer laș care a fugit de locul accidentului.

Cu siguranță vă amintiți cum, nu mai departe de ziua de luni, 9 iulie, presa arădeană relata despre un polițist din Arad care a refuzat mita de 100 de lire sterline  oferită de un șofer. Ei bine, ulterior aveam să aflăm că polițistul care a spus un  NU categoric bărbatului care încerca să acopere cu 100 de lire sterline faptul că depășise limita legală de viteză în localitate și un ITP expirat, era chiar Cosmin Creți. Și, sincer, bucuria a fost mare, însă nu și surprinderea… A acționat exact așa cum intuiam că ar proceda într-o astfel de situație.

La nici 24 de ore distanță de la acest eveniment, de numele aceluiași polițist avea să se lege și rezolvarea cazului cu fuga de la locul accidentului petrecut la Horia, când un șofer laș a ales să fugă de la fața locului. În urma filtrului total organizat de Cosmin Creți, șoferul vinovat a fost identificat într-un taxi, iar în urma testării cu alcooltestul stabilindu-se că era și sub influența băuturilor alcoolice.

Bine, o să ziceți, exact ca el, că și-a făcut datoria și suntem total de acord. Normal este SĂ NU iei mită, cum la fel de normal este SĂ FACI tot posibilul pentru rezolvarea tuturor cazurilor care presupun buna îndeplinire a atribuțiilor de serviciu.

Nu exagerez cu nimic dacă spun că este unul dintre cei mai buni polițiști pe care i-am cunoscut până acum. Foarte bine pregătit, mereu disponibil și cu cel mai mare procent de rezolvare a cazurilor cu Autori Necunoscuți”, așa cum l-a caracterizat cu altă ocazie Șeful Poliției Comunale Șiria, Inspector Principal Gabriel Tămaș.

Deci, ce este admirabil?

Admirabil este faptul că deși polițistul erou din Șiria are nevoie de 20.000 de euro pentru un TRANSPLANT DE CORNEE care l-ar ajuta să își recapete vederea la ochiul stâng, situație despre care am scris cu ceva timp în urmă, acesta a ales să pună demnitatea înaintea problemelor personale. Cosmin Creți a ales SĂ NU IA MITĂ, chiar dacă ar fi avut o reală nevoie de bani.

Cosmin Creți are nevoie de 20.000 de euro pentru transplantul de cornee care i-ar reda vederea în totalitate, ceea ce ar fi, cu siguranță, un câștig pentru noi toți.

RO 04 BRDE 020 SV 53525530200 – COSMIN CREȚI

 

 

Facebook Comments