EFECTELE TERAPEUTICE ALE SUCULUI DE VARZĂ

by Cristian Dobre

Varza este folosita pentru tratarea multor probleme de sanatate inca din cele mai vechi timpuri, iar in zilele noastre oamenii de stiinta i-au evidentiat proprietatile terapeutice in urma numeroaselor studii.
Sucul de varza, consumat rece sau cald are numeroase beneficii:

Calmeaza durerile
Cu suc de varza (la temperatura camerei) se pot unge incheieturile, pentru o mai mare eficienta in alungarea durerii. in cazul durerilor persistente, se recomanda suc cald. Se bea cate o jumatate de pahar, de doua-trei ori pe zi.

Detoxifiaza organismul
Cea mai importanta proprietate a sa este de dezintoxicare, avand o afinitate deosebita pentru toxine, pe care le atrage si le elimina, contribuind la curatarea organismului de „deseurile” ce intretin boala.

Vindeca ulcerul gastric
Varza este indicata in afectiuni respiratorii, gastrice, intestinale (colite ulceroase, parazitoze), slabiciune generala, anemie. Profesorul Garnett-Cheney, de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Stanford, a tratat cu suc de varza 65 de persoane cu ulcer gastric, dintre care 63 s-au vindecat in numai trei saptamani de tratament.

Elimina oxiurii si limbricii
Medicii specialisti recomanda copiilor sa bea suc de varza alba, deoarece actioneaza eficient impotriva oxiurilor si limbricilor. Se consuma cate o jumatate de pahar, dimineata si seara.

Este eficient si impotriva constipatiei. Pentru a avea un gust mai bun, se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.

Regleaza glicemia
Diabeticii trebuie sa bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu stabilizeaza valoarea glicemiei.

Cum se prepara sucul de varza

Ingrediente:
– o jumatate de varza alba de marime medie
– 60 ml de apa plata

Varza se curata de foile exterioare, se spala bine si se toaca. Se pune in storcatorul de fructe impreuna cu apa.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments