E SIGUR: FALCA LASA PRIMARIA ARAD. IATA CATEVA POSIBILE DESTINATII

by Florian Popa

După o îndelugată absenţă (motivată) GogUTA s-a întors în oraşul său natal, Aradul, să vadă ce mai e nou prin târg şi să ne împărtăşească şi nouă informaţiile fierbinţi de ultimă oră, aflate prin mijloacele specifice pe care le cunoaştem foarte bine. După câteva minute de pălăvrăgeală, în care a trebuit să-i explicăm cum a mai reuşit Magicianul şef al Aradului să mai „ascundă“ două stadioane de fotbal, UTA şi Telecom, GogUTA nu a mai avut răbdare şi a ţinut să ne împărtăşească ultima veste aflată de la băieţii deştepţi şi cu ochi albaştri.

„Falcă pleacă din fruntea Primăriei Arad“, zice GogUTA victorios. Ha, ha, ha. A îmbătrânit şi GogUTA ăsta, care vine cu ştiri „fumate“ de vreo lună, de când ştim cu toţii că Falcă va merge ministru de Interne în viitorul cabinet PDL-PNL, condus de Cătălin Predoiu. „Nu, nu. Nu vă grăbiţi. Falcă nu pleacă la guvern, ci în … vacanţă“, ne spune GogUTA, care se pare că nu şi-a pierdut, totuşi, sursele de primă mână.

Aşa că, ce ne-a fost dat să aflăm e de-a dreptul incredibil. GogUTA susţine că Gheorghe Falcă a obosit să lupte atâta pentru Arad şi pentru arădenii ăştia atât de înguşti în gândire şi atât de conservatori. Nu mai are energia necesară să lupte cu alde Cristea, să-l convingă de viziunea sa peste secole, nici cu alde Măduţa, căruia să-i tot explice cum să aducă bani de la Bucureşti, nici cu cei doi-trei ziarişti interesaţi, care mai au curjaul să-l critice, şi care nu înţeleg ce vrea să facă pentru Arad. Nu mai are nervi nici de luptele pentru urmaşul lui Ioţcu, fiind scârit de dorinţa de putere a lui Pistru, Cionca, Ţolea etc. E sictirit şi când vine vorba de guvern, de funcţii de ministru. Păi cum să ajungă la Interne, după Igaş? Adică e mai slab ca Igaş ? Inacceptabil. Astfel că, aflăm că Falcă s-a săturat de tot şi de toate şi nu are în cap altceva decât o binemeritată şi lungă vacanţă, departe de Arad şi de oamenii lui mici, duşmani ai progresului şi a tot ce e nou.

Iar banii nu sunt o problemă. Se ştie că, din vânzări anterioare, dar şi din munca asiduă a soţiei, Gheorghe Falcă adună sute de mii de euro, dacă nu milioane (numai pe declaraţia de avere), dacă vinde imobilele deţinute „pă persoană“, vorba celor de la Metro, sau pe firmă. Plus ce mai primeşte de la neamuri, dacă se gândeşte să plece într-o expediţie de lungă durată. Banii fiind asiguraţi, următorul pas este alegerea destinaţiei. GogUTA ne-a prezentat o listă completă cu posibilele destinaţii ale viitorului fost primar Falcă. De exemplu, în America de Sud, unde viaţa nu e aşa de scumpă, ar fi câteva ţări: Brazilia şi Venezuela sunt cele mai bune exemple. Mai ales Brazilia, unde Falcă ar avea destule stadioane la dispoziţie încât să-şi satisfacă orgoliul de demolator până la adânci bătrâneţi. Ar mai fi celebrul Brunei, unde luxul e la el acasă, iar Falcă s-ar simţi ca un sultan, nu ca un biet primar de orăşel din România, neînţeles de supuşii plătitori de biruri. Sau ar putea merge în Madagascar, o ţară deosebit de frumoasă, unde ar putea să-şi petreacă timpul studiind miile de specii nemaivăzute în alte locuri de pe glob sau făcând scufundări, că tot am auzit că e amator.

Ar mai fi câteva locuri nu chiar atât de îmbietoare, dar unde s-ar simţi fericit, ne asigură GogUTA: Iordania, Kenya, Somalia, Indonezia, Siria. În Siria, la cum îl cunoaştem de tenace, ar putea intra în gruparea Statul Islamic, pe care ulterior s-o scoată la privatizare sau s-o dea în concesiune măcar.

Probabil vă întrebaţi, la fel cum ne întrebăm şi noi, ce ,Doamne Iartă-ne, au toate aceste locaţii în comun, de sunt atât de interesante pentru G. Falcă. Ne lămureşte tot GogUTA: niciuna dintre aceste ţări nu are acord de extrădare cu România. Iar Gheorghe Falcă, ne spune acelaşi GogUTA, are nevoie de un astfel de loc ca de aer. Fiindcă din sertarele poliţiei, parchetelor, DNA-ului, au apărut nişte coperţi pe care scrie dosar, cu foarte multe acte incriminatoare în interior: pe ultimele două coperţi scrie CET şi Parcul Eminescu. Dar GogUTA susţine sus şi tare că mai sunt şi altele. Cu Meţinau, cu BERD, cu tramvaiele, cu pistele de biciclete, cu Confort-ul vecinului de duplex (DNA a şi ridicat acte de la Primăria Arad), cu firma de arhitectură, care încheie contracte cu o serie de mall-uri, supermarketuri, ştranduri, firme de energie, care cotizează la greu, după care primăria promovează, iar consilierii PDL votează tot felul de proiecte. Un caz interesant, de ultimă oră, este legat de declaraţiile date de Gabriel Sandu la DNA, cu privire la faptul că fiecare ministru cotiza când era pe funcţie şi apoi plătea lunar. Având în vedere faptul că Aradul a avut doi miniştri, dar şi secretari de stat şi şefi de agenţii, unele grele, GogUTA pune următoarea întrebare: „Oare cine din Arad i-a promovat şi cine a luat banii şi la instalare şi lunar ?“. O întrebare care, spune GogUTA, îi cam dă fiori primarului Falcă.

După cum vedem, motivele de vacanţă sunt suficiente. Cum spunea şi GogUTA, rămâne stabilită destinaţia. Noi îl sfătuim pe domnul prmar să se grăbească, fiindcă riscă să devină vedetă TV. Cum ar zice naşa Lenuţa Udrea (şi ea vedetă TV între timp): Tic – Tac.

 

gfalca2021

falca iohannis2

 

Facebook Comments