DRDP Timișoara somează Primăria Arad să demonteze semafoarele din zona industrială

by Andreea Radu

În lipsa unui răspuns din partea administrației Municipiului Arad, DRDP Timișoara a revenit, printr-o nouă adresă către Primăria Arad, prin care solicită demontarea, până astăzi 06.05.2019, a instalației de semaforizare care reglementează acum traficul în intersecția de pe DN 7, la accesul către Zona Industrială Arad Vest. Eliberarea intersecției este vitală pentru a putea demara lucrările de amenajare a unui sens giratoriu temporar, urmând a dezvolta o soluție definitivă în acest punct generator de aglomerație.

Primăria Arad a amplasat semafoarele în intersecția respectivă în baza unei autorizații emise de DRDP Timișoara, document pe care, primarul Gheorghe Falcă a ales să nu îl respecte. La Capitolul A – Condiții generale, puntul 10, este stipulat: ”În cazul în care prin construirea, modernizarea, modificarea, întreținerea, repararea sau exploatarea drumurilor publice, sau prin lucrările și măsurile de siguranța circulației, se impune demolarea, mutarea, sau modificarea lucrărilor autorizate a se executa în zona drumurilor, beneficiarul construcției sau instalației autorizate este obligat să execute lucrările în condițiile prevăzute de lege pe cheltuiala sa, fără nicio despăgubire și în termenul fixat de organul care administrează drumul public”.

„Constatăm că administrația publică a Municipiului Arad, condusă de Gheorghe Falcă, continuă să îngreuneze demersurile DRDP Timișoara de a ușura accesul arădenilor la locurile de muncă din Zona Industrială Arad Vest“, declară directorul DRDP Timișoara, Ing. Cristian Ispravnic.Facebook Comments