Doi ani de la înscăunarea PS Părinte Emilian Crișanul ca Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului

by Dana B.

Zilele în care oamenii primesc daruri aparte sunt adesea purtate în suflet ca zile de sărbătoare. Cu siguranță ca zi de sărbătoare este purtată și ziua de 16 iulie în inimile credincioșilor arădeni, zi în care l-au primit ca Părinte și Păstor pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei noastre.

Au trecut de la acel moment al înscăunării, din Catedrala al cărei hram este sinonim cu ”rodul rugăciunii”, doi ani. Doi ani de când, în cuvântul adresat Preasfințitului, ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, avea să îi spună că ”actul prin care a fost înscăunat este un act de confirmare nu unul de excelență, urmând ca pe cel de excelență să îl primească doar după o muncă rodnică pentru arădeni, iar din tronul în care a fost așezat să nu uite să vorbească despre popor cu Dumnezeu”.

Cum despre ”vorbitul” cu Dumnezeu despre popor nu este bine a cerceta dincolo de ceea ce putem lesne ”vedea” în cuprinderea rugăciunii rostite pentru noi la fiecare Sfântă Liturghie ”Doamne, Doamne, caută din cer şi vezi şi cercetează via aceasta care a zidit-o dreapta Ta şi desăvârşeşte pe ea”, nu ne rămâne decât a lăsa câteva dintre imaginile surprinse în cuprinderea acestor doi ani de vicariat la Arad și care, poate, de multe ori transmit mai mult decât cuvintele despre acea ”muncă rodnică pentru arădeni”.

Întru mulți ani  în mijlocul arădenilor, Preasfințite Părinte!!

 

Facebook Comments