DEPUTATUL PISTRU, TATĂL PETRECERILOR ŞI LANSĂRILOR DIN JUDEŢ

by Florian Popa

Deputatul Eusebiu Pistru nu s-a prea făcut cunoscut în cei aproape patru ani de zile prin activitatea parlamentară, fiind al doilea de la coadă, când vine vorba de prezenţa la serviciu, dintre deputaţii arădeni. Cu toate acestea, Pistru este foarte prezent în colegiul său, de pe Valea Crişului, unde este supranumit „tata petrecerilor“. Că e nuntă sau botez, 8 Martie sau Ziua Pensionarilor, că e Paşte sau Crăciun, poate chiar şi la înmormântări, Pistru bate tot colegiul, de la Sebiş la Gurahonţ, de la Vârfurile la Hălmagiu, de la Beliu la Ineu, pentru a fi alături de alegători. Că e invitat sau nu, nici nu mai contează, importantă e dorinţa de a împărtăşi bucuriile şi tristeţile cu cetăţenii zonei. Mai nou, Pistru a primit şi supranumele de „tata lansărilor“ de candidaţi PDL (PNL oficial), nelipsind de la nicio chermeză precedată de o prezentare de candidaţi.

Ultima descălecare a deputatului PDL a avut loc în weekend, la Moneasa, o localitate tot mai dragă, cu o candidată tot mai dragă din partea partidului. Mai mulți cetățeni din Moneasa ne-au povestit despre pasiunea pe care deputatul Pistru a făcut-o pentru stațiunea de la poalele Muntelui Codru Moma, unde e prezent cât de des poate, pentru a sprijini cu absolut tot ce poate candidata PDL la Primăria Moneasa. „Vrea să facă din rahat bici și să și pocnească“, spun cetățenii, care nu cred în șansele contabilei Primăriei (lăsată moștenire comunei de fostul pedelist Condea, susţinătorul din umbră), care nici măcar nu e din Moneasa și care și-a descoperit peste noapte bastonul de mareșal în raniță, inspirată probabil și de hotărârea deputatului Pistru.

Așadar, în weekend, deputatul Pistru a mobilizat partidul, cu mic, cu mare, de la Arad, Sebiș, Dezna și alte localități limitrofe, mai puțin Moneasa, s-o susțină pe catindata PDL-ului vopsit în galben, în alegerile ce se apropie. N-a fost atât lansarea atracţia lui Pistru, mai ales că localnicii lipseau, cât petrecerea de după, de la Tanamera, unde domnul deputat şi-a înfipt ditamai gipanu’ pe alee, să se vadă c-a venit „Prinţişorul“ zonei. Cam aşa cum parchează pe trecerile de pietoni din Arad, că doar n-o să fie mai cu pretenţii cei din Moneasa. Bineînţeles, deputatul a închinat cu apă plată, nu cum vorbesc rău-voitorii de pe Valea Crişului, că ar consuma nişte licori mai tari înainte de a se urca la volan. Nişte mincinoşi, dom’le, ce mai. Deputatul şi-a mai tras două poze cu catindata, ca să aibă ce pune doamna contabilă seara sub pernă, să o inspire în lupta electorală, după care a plecat lăsând în urmă doar suspinare.

Odată lansată contabila ce se visează primăriţă, deputatul Pistru s-a dus la meci la Dezna, unde din nou s-a lăsat cu o petrecere, de necaz de data asta, fiindcă echipa locală a pierdut meciul cu cei de la Ghioroc. Nu credem că Pistru şi-a înecat şi el amarul în vreun păhărel, fiind cu acelaşi gipan nărăvaş, iar poliţiştii de pe Valea Crişului sunt extrem de vigilenţi, mai ales când vine vorba de domnul parlamentar.

Sperăm ca Pistru să nu fi stat prea mult prin judeţ duminică seara, iar luni să rateze din nou şedinţele Camerei Deputaţilor, cum s-a cam întâmplat de-a lungul ultimilor patru ani.

Facebook Comments