Dennis Man, tot mai sigur de tricoul de titular la FCSB

by Sorin Haut

Gigi Becali pune presiune pe Dennis Man. Jucătorul de numai 18 ani este considerat drept o mare speranță a fotbalului românesc, iar finanțatorul FCSB are așteptări mari de la el. Acesta a anunțat că mijlocașul ofensiv va fi titular în sezonul viitor în echipa lui Nicolae Dică, principalul motiv fiind că steliștii nu au, în acest moment, un alt jucător valoros care să fie eligibil pentru regula U21. Becali spunea despre tânărul jucător ca va valora 50 de milioane de euro.

Adus în urmă cu un an de la UTA, Man nu a apucat să-și arate valoare în tricoul roș-albaștru, fiind folosit foarte puțin de fostul antrenor, Laurențiu Reghecampf. Lucrurile par a se schimba pentru sezonul următor. Becali a anunțat în nenumărate rânduri că tânărul jucător va fi titular la FCSB.

În viitoarea ediție de campionat, Dică va fi nevoit să se bazeze pe Man, ținând cont de faptul că trebuie să folosească pe tot parcursul jocului un jucător eligibil pentru naționala U21, iar în acest moment, din lotul pe care-l are la dispoziție tehnicianul acesta pare cel mai îndreptățit să joace titular.

”Îl avem pe Man. O să sacrificăm un atacant și să-l băgăm pe Man, sau o să punem pe dreapta. Mie îmi spune lumea că Man e mai bun decât Coman”, a declarat Gigi Becali zilele trecute.

Totuși, cei din staff-ul echipei finanțate de Becali trebuie să fie foarte atenți cu Man, ținând cont de faptul că acesta este foarte tânăr și nu are experiență în Liga 1, iar la primul meci făcut mai slab acesta poate claca și este cunoscut faptul că finanțatorul roș-albaștrilor nu are răbdare cu jucătorii. Rămâne de văzut dacă mijlocașul ofensiv va putea face față presiunii care este la vicecampioană.

De altfel și Becali și-a exprimat o oarecare temere în ceea ce-l privește pe mijlocașul de numai 18 ani. ”Nu vrem să riscăm acum cu Man, avem nevoie de jucători cu experiență”, spunea patronul roș-albaștrilor în finalul sezonului precedent.

Man este însă văzut drept unul dintre cele mai mari talente din România la ora actuală. Fostul internațional, Ilie Balaci, consideră că cei de la FCSB ar trebui să-i acorde mai multă încredere.

”Sunt ferm convins că dacă-l folosești 3 meciuri la rând pe Man, în al patrulea îți explodează de dai cu pălăria de pământ”, spunea ”minunea blondă” în urmă cu jumătate de an.

Dennis Man a ajuns la FCSB în vara trecută, când roș-albaștrii au plătit în schimbul său 300.000 de euro. Cei de la UTA au mai avut în contract o clauză conform căreia mai încasau încă 100.000 de euro dacă jucătorul evolua în 10 partide, dar Becali a răscumpărat acea clauză pentru 20.000 de euro.

Pentru UTA, Man a evoluat în 30 de meciuri, reușind să marcheze 12 goluri și să le ofere colegilor 4 pase decisive.

9 meciuri, un gol și o pasă de gol are Man în tricoul roș-albaștrilor în acest sezon.

300.000 de euro este cota de piață a lui Man, conform transfermarkt.com.
Sursă: digisport.ro

Facebook Comments