Efectul creste (cantitatea de celule canceroase distruse) daca curcumina, care este un antioxidant puternic din curcuma, combinata cu silimarina, un compus activ al plantei numite armurariu. Cercetatorii au studiat celule canceroase colorectale si au comparat in laborator efectele mai multor compusi anticancer asupra acestui tip de celule. Mai intai curcumina, cu proprietati antiinflamatoare, si apoi silimarina, terminand cu combinarea amandurora, potrivit adevarul.ro.
„Deocamdata este mai sigur sa se adauge putin condiment in alimentatie si sa se consume curcumina in alimente precum curcuma sau curry decat sa se sa ia doze mai ridicate de astfel de compusi“, recomanda autorii cercetarii. Astfel, presararea unei cantitati mici de condimente in supe si salate poate contribui la completarea de antioxidanti. Noul studiu ar putea sta la baza unor noi abordari in tratamentul cancerului, insa este nevoie de cercetari suplimentare pentru intelegerea modului in care actioneaza amestecul.
Sursa: sanatate.bzi.ro