CUM PREPARĂM SIROPUL DE TRANDAFIRI

by Cristian Dobre

Trandafirii comestibili nu sunt folositi doar in gastronomie sau in industria cosmetica, ci si in diverse remedii naturale traditionale. Iata cum se prepara siropul de trandafir si cum il puteti folosi pentru a trata diverse probleme de sanatate:

Ingrediente
200g de petale de trandafir proaspete
o lamaie neceruita, feliata
un kilogram de miere de albine de salcam.

Mod de preparare

Intr-un borcan din sticla puneti straturi alternative de petale, lamaie si miere, dupa care inchideti ermetic borcanul si-l lasati la macerat timp de 21 de zile, la loc ferit de lumina. Recipientul se agita zilnic de cateva ori.

La finalul perioadei de macerare, siropul se filtreaza cu ajutorul unui tifon, iar partea lichida se pastreaza intr-un recipient din sticla, la frigider.

Mod de administrare
Se administreaza cate 1-2 linguri de sirop, de 3 ori pe zi. Este eficient in caz de:
afte bucale
faringita
arsuri gastrice
durere in gat
raceala.

 

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments