CUM FACEM DULCEATA DE CATINA

by Cristian Dobre

Catina contine o gama variata de vitamine necesare organismului (A, B, E, K, P) si minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, betacaroten, pectina.
Stiai ca fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele?
Este un adjuvant puternic in tratarea afectiunilor oftalmologice, coronariene, hipertensiunii arteriale si a gingivitelor. Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul si este utilizat in industria farmaceutica, alimentara si cosmetica.
Iti voi prezenta astazi o reteta BIO de dulceata de catina.
Ingrediente:
– 1 kg boabe de catina;
– 800 g zahar;
– 700 ml apa.

Preparare Dulceata de catina
1. Se spala bine fructele de catina.
2. Se prepara un sirop din apa si zahar care se fierba circa un sfert de ora. Dupa ce se leaga siropul, se adauga fructele de catina si se amesteca din cand in cand.
3. Se ia spuma de deasupra.
4. Se lasa la fiert pana cand este bine legata si are o nuanta de portocaliu-inchis.
5. Dupa ce se raceste, dulceata de catina se pune in borcane inchise ermetic si se depoziteaza in camara.
Este foarte sanatoasa si se poate consuma la micul dejun.

Sursa: suntfericita.menager.ro

Facebook Comments