Coreea de Nord a refuzat trei milioane de doze de vaccin chinezesc

by Florian Popa

Coreea de Nord a refuzat aproximativ trei milioane de doze de vaccin anti-Covid chinezesc Sinovac, motivând că serul ar trebui trimis țărilor afectate sever de criza pandemică și care ar avea nevoie mai mare de el, relatează digi24.ro. Coreea de Nord nu a raportat până acum niciun caz de infectare cu coronavirus.
Autoritățile de la Phenian susțin că rezervele mondiale de vaccin sunt limitate și că serul ar trebui trimis către țări care se confruntă cu situații pandemice grave, conform UNICEF, agenția ONU care se ocupă de gestionarea rezervelor de vaccin ale programului COVAX, menit să distribuie vaccinuri anti-Covid spre țările sărace.
Până acum, Coreea de Nord nu a raportat cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și a impus măsuri extrem de stricte, inclusiv închiderea completă a granițelor și restricții interne dure.
Coreea de Nord impune pedepse extrem de severe pentru persoanele care încalcă măsurile de prevenție anti-Covid și restricțiile – cei prinși că încalcă regulile, precum întâlnirea în grupuri mai mari de trei în afara locuinței, sunt trimiși în „centre de muncă disciplinară”, în fapt lagăre de muncă forțată.
În iulie, Coreea de Nord a refuzat inclusiv livrări de vaccin AstraZeneca, motivând prin îngrijorările legate de efectele adverse posibile pe care le-ar avea vaccinul produs de compania anglo-suedeză.
La acel moment, informațiile erau că regimul de la Phenian nu era interesat de vaccinurile chinezești din cauza eficacității scăzute, dar că ar fi vrut vaccinul rusesc Sputnik.

Facebook Comments