Ciupercă de cinci kilograme pe Transalpina. „Aici se fac bani la greu”

by Dana B.

Un bărbat din județul Gorj a rămas mut de uimire, după ce a descoperit o ciupercă gigant pe Transalpina. Mânătarca a crescut într-o zonă turistică și cântărește cinci kilograme.

 Ciuperca gigant a fost descoperită, luni seara, la Obârşia Lotrului, de un bărbat din județul Gorj. El se afla la cules de ciuperci împreună cu soția sa, la poalele munților Parâng.

Bărbatul a vrut doar să se fotografieze cu bizara creația a naturii, deși mânătarca este una comestibilă.

„Se vedea că este bătrână. Nu am luat-o acasă, noi luăm doar ciupercile tinere, mai frumoase, care ajung şi la trei kilograme. Eu am găsit-o, la Obârşia Lotrului. Sunt aici la cules de ciuperci, cu soţia. Mergem frecvent. Ne-am fotografiat cu ea şi am aruncat-o. M-a surprins mărimea ei. Am cântărit mânătarca şi am văzut că are cinci kilograme. Am găsit şi albe, mari, o frumuseţe. Marţi am găsit 30 de kilograme de calitatea I, eu cu soţia, aici se fac bani la greu”, a declarat, pentru sursa citată, Viorel Daniel Dăianu, un lăcătuş mecanic din Târgu-Cărbuneşti.

Un bărbat din Novaci a descoperit, săptămâna trecută, o ciupercă de aproape un kilogram, în apropierea pârtiei de la Rânca.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments