Cheerios, nisip și un blender

by Andreea Radu

Pare o rețetă dezastruoasă, nu? Din fericire, nu implică amestecarea celor două într-un blender, însă o legătură între cele trei tot există.

De aproape 75 de ani, acea cutie galbenă de Cheerios (și vărul ei mai furios, Honey Nut Cheerios) a fost acolo pentru a ajuta la rezolvarea problemelor micului dejun. Pentru că oricât de somnoros, mahmur sau  oricât de devastat emoțional ai fi de profunda nedreptate cosmică de a fi așteptat să mergi la serviciu pentru a treia zi (la rând!), poți aproape întotdeauna să-ți aduni puterile suficient de mult încât să-ți pui cereale și lapte într-un bol. (Și dacă nu poți, ai probleme mai mari decât micul dejun).

Cheerios a avut o contribuție importantă în ceea ce am ajuns să considerăm „cereale pentru micul dejun”, un obicei matinal care a schimbat nu doar modul în care mâncăm, ci și modul în care sunt inventate, comercializate și vândute alimente noi. Haideți să aruncăm o privire la istoria nespusă a unora dintre cerealele preferate ale micului dejun global, Cheerios.

Când cerealele au fost inventate în 1941, General Mills a dorit într-adevăr să pună accentul pe aspectele mai sănătoase ale noului produs modern, din cereale. Au numit rondele minuscule de ovăz pufos „Cheerioats” și expus produsul la nivel național unei audiențe nerăbdătoare.

Exista o singură problemă: producătorul concurent de cereale Quaker Oats a ieșit public acuzând General Mills de încălcarea drepturilor de autor și că a provocat în mod intenționat confuzia consumatorilor prin utilizarea cuvântului „ovăz” (Oats), despre care producătorul rival a susținut că este o denumire exclusivă. În loc să se angajeze într-o luptă îndelungată în instanța de judecată, pentru a stabili cine ar trebui să dețină dreptul de a folosi un substantiv englez comun, General Mills a schimbat numele produsului lor de la „Cheerioats” în „Cheerios” în 1945 și astfel s-a născut legend.

Așadar, care este legătura dintre Cheerios și nisip și ce treabă are un blender în toată povestea asta?

Utilizatorul TikTok (și mama minunată) @elleannachristine a atras recent atenția părinților din întreaga lume când a împărtășit un videoclip pe platforma de socializare explicând cum face nisip comestibil pentru copilul ei mic, folosind Cheerios. Rețeta a fost atât de populară, încât a ajuns și pe Buzzfeed. Videoclipul a generat peste 2,6 milioane de vizualizări și s-a viralizat în grupurile de părinți online de pe tot globul.

În scurtul său videoclip, Elle le arată telespectatorilor cum mărunțește Cheerios într-un blender pentru a imita consistența nisipului. Apoi, pune „nisipul” într-o tavă mică și adaugă jucării de plajă cu care copilul ei se va juca. Jucăria rezultată a fost o lovitură, copilul ei jucându-se imediat în tavă și punând în gură jucăriile de plajă din plastic. Utilizatorii TikTok au început rapid să aprecieze și să lase comentarii videoclipului, lăudându-l ca o modalitate genială de a împiedica copiii lor să mănânce nisip real, ceea ce nu este tocmai cel mai sănătos lucru de făcut. La emag gasiti blender care va poate fi de un real folos in bucatarie!

Conform Educational Playcare, jocurile care stimulează simțurile sunt vitale pentru dezvoltarea creierului sănătos al celor mici, contribuind la construirea conexiunilor neuronale ale creierului. Aceste conexiuni puternice îi ajută pe copii să devină capabili să finalizeze sarcini mai complexe și, în același timp, sprijină creșterea cognitivă, dezvoltarea limbajului și interacțiunile sociale sănătoase, ca să enumerăm doar câteva. Jocurile care stimulează simțurile combină o varietate de activități care încurajează copiii să-și folosească simțurile pentru a explora și învăța în timp ce se joacă și este o modalitate excelentă de a calma copiii supărați și de a-i învăța diferite tipuri de senzații (fierbinte, rece, umed, uscat etc.) într-un mediu sigur.

Buzzfeed a declarat că videoclipul ei Elle a inspirat chiar și alți părinți să-și împărtășească propriile încercări de a face nisip comestibil folosind metoda Cheerios, precum și videoclipuri ale copiilor lor jucându-se în „cutii cu nisip” pe care le-au creat. În cazul în care căutați alte modalități de a încorpora expreinețele senzoriale în viața copilului dvs., Elle a creat alte videoclipuri comestibile pentru TikTok folosind alimente precum gelatina pentru a încuraja copilul să exploreze în siguranță textura și gustul în timp ce se joacă.

Facebook Comments