CHEC GLAZURAT

by Paula Craciun

Ingrediente:

5 ouă
1 cană zahăr
5 linguri ulei
1 cană făină
2 linguri cacao
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare

Pentru glazură
100 g ciocolată
2-3 linguri lapte
3 linguri ulei

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Baţi gălbenuşurile cu uleiul şi esenţa şi le adaugi peste albuşuri, mixând continuu. Presari făina pe toată suprafaţa compoziţiei şi amesteci uşor, cu o lingură de lemn, de jos în sus.

Împarţi compoziţia în două. Într-o parte încorporezi cacaua uşor, iar cealaltă rămâne albă. Ungi şi tapetezi o tavă de cozonac cu striaţii (sau normală) şi torni compoziţia cu cacao, iar pe mijloc, dintr-un capăt în altul, compoziţia albă. Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 45-50 de minute. Îl laşi să se răcească, după care îl răstorni.

Amesteci ciocolata rasă cu laptele şi uleiul şi le topeşti pe ­baie de aburi. Aşezi checul răsturnat ­(striaţiile vor fi deasupra) pe un grătar şi îl îmbraci în glazura de ciocolată. Îl laşi ­până se întăreşte glazura, după care îl tai felii.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Facebook Comments