CEAI DE LEUSTEAN PENTRU SLABIT

by Paula Craciun

Leușteanul este asociat de obicei cu ciorba și fierturile de legume, dar această plantă poate fi folosită cu succes ca ceai de slăbit. Vezi ce proprietăți benefice are și cum se prepară ceaiul de leuștean.

Ce proprietăți are leușteanul

Leușteanul este o plantă ale căror rădăcini, frunze și tulpini sunt folosite de mii de ani ca remedii pentru diferite afecțiuni.

Cel mai adesea, leușteanul este folosit ca ”terapie de irigare” pentru dureri și inflamații ale tractului urinar, prevenirea formării pietrelor la rinichi și pentru a creșterea fluxului de urină în caz de infecții urinare și retenție de apă în organism.

De asemenea, planta aromată este folosită pentru indigestie, arsuri stomacale, balonare, gaze intestinale, ciclu neregulat, gât inflamat, furunculi, icter, malarie, pleurezie, gută, dureri reumatice, migrene, sau ca expectorant în bolile respiratorii.

Cum funcționează leușteanul pentru slăbit și infecții urinare

Substanțele din leuștean cresc cantitatea de lichid eliminată prin urinare, acționând ca un diuretic puternic. În plus, leușteanul scade frecvența spasmelor musculare și ajută în lupta cu infecțiile.

Leușteanul conține uleiuri volatile, acid angelic, rășini și extracte amărui, care acționează ca tonic și diuretic în organismul uman.

În trecut, leușteanul era folosit pentru o varietate de preparate culinare, în mod asemănător cu țelina și angelica, dar acum se limitează la ciorbe și fierturi de legume (Europa de Est), industria dulciurilor și săpunurilor (Europa de vest, etc).

Ceaiul de leuștean și decoctul din tulpinile plantei au un gust bun și sunt uneori folosite în amestecuri de ceaiuri naturiste, pentru aroma delicată și gustul ușor amărui.

În secolul 14, leușteanul era faimos ca remediu natural pentru multe afecțiuni, în mare parte datorită aromei puternice, nu pentru că ar fi avut cine știe ce beneficii pentru sănătate sau unele afecțiuni.

Rădăcinile și fructele de leuștean sunt aromatice și stimulente, cu efect diuretic și ușor carminativ, fiind folosite ca remediu pentru afecțiunile stomacale și atacurile de febră.

În plus, leușteanul mai este folosit pentru colici și flatulență la copii, deoarece are efect asemănător cu cel al Angelicăi în eliminarea gazelor, stimularea transpirației și deschiderea obstrucțiilor.

Sursa: unica.ro

Facebook Comments