BUDINCA ENGLEZEASCA

by Paula Craciun

Numărul de porții: 4 , Timpul de pregătire: 1 oră și 20min + timpul pentru macerare și îmbibare.

Ingrediente: 4 ouă, 140g de migdale, fructe confiate, fructe din dulceață tăiate 2 linguri, biscuiți sfărâmicioși 100 g, un pahar coniac, un păhărel de rom, 2 linguri de unt, o linguriță de alcool pur, 2 g de oțet, o linguriță de margarină, pesmete, 4 cubulețe zahăr cubic, 3/4 pahare de zahăr.

Mod de preparare: Peste portocalele confiate și fructele din dulceață se toarnă coniacul și se lasă o oră. Se separă gălbenușurile de albușuri, se freacă cu zahăr și unt, se adaugă migdalele tăiate mărunt, biscuiții fărâmițați, fructele, coniacul în care s-au macerat fructele, se amestecă bine.  Se bat albușurile de ou cu un vârf de linguriță de sare și cu o picătură de oțet, până se formează o spumă densă, se adaugă în amestecul pregătit pentru budincă, apoi se pune într-o formă unsă cu margarină și presărată cu pesmete. Se coace 40-50 de minute la temperatura de 220 grade. Budinca se lasă să se răcească, se pune pe un platou, se stropește cu rom. La servire, se pun deasupra bucățele de zahăr, îmbibate cu alcool pur, se flamează.

Facebook Comments