Bocsiganul Robu i-a înrobit pe timişoreni: odată i-a lăsat fără curent, iar acum fără apă caldă şi căldură

by Adrian Pavel
Bocsiganul Ioan Robu, singurul dintre liderii PNL de la nivel naţional care l-a susţinut pe Falcă şi a răspuns prezent la lansarea candidatului Bâlcea la Primăria Arad, fost primar penelist al Timişoarei, a lăsat o moştenire grea timişorenilor. După problemele din Capitală, acum și Timișoara întâmpină probleme mari în furnizarea apei calde și a căldurii.
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, sâmbătă seara, că a cerut sprijinul Guvernului pentru asigurarea furnizării agentului termic către abonaţii sistemului centralizat de încălzire, în această iarnă, care riscă să rămână fără acest serviciu din cauza datoriilor „istorice” şi a penalităţilor companiei COLTERM faţă de distribuitorii de combustibil.

„Nu mi-am dorit să aduc în discuţie ‘greaua moştenire’. Realitatea este că din prima zi de primărie am plătit mai bine de 10% din încasări către COLTERM pentru plata unor datorii uriaşe, penalităţi, facturi la zi ori în avans pentru gaz şi cărbune. Totul ca să nu se oprească căldura şi apa caldă”, afirmă Dominic Fritz.

Edilul precizează că, doar anul acesta, Primăria Timişoara a plătit 82 de milioane lei pentru COLTERM, în timp ce dotările şi echipamentele pentru spitalele timişorene au costat 35 de milioane de lei în 2020. Cu cele 82 de milioane de lei, susţine Fritz, s-ar fi putut dubla volumul de achiziţii de dotări şi echipamente pentru spitale sau s-ar fi putut construi o sală polivalentă cu 5.000 de locuri ori 20.000 metri pătraţi de locuinţe pentru Timişoara.

Acelaşi primar Robu, originar din Bocsig, în luna martie a anului trecut, a chemat echipele STPT să taie firele care atârnă pe stâlpii de la Podul Mihai Viteazul. Într-un exercițiu de imagine, primarul Nicolae Robu și-a pus casca de protecție pe cap, a urcat chiar el într-o nacelă și a tăiat un cablu, strigând „Victorie!”.

Numai că o parte din centrul Timișoarei a rămas fără internet, telefonie fixă sau cablu TV, afectate fiind și mai multe școli din zona centrală, dar și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, care a pierdut legătura securizată cu Ministerul Educației și a avut probleme în a transmite subiectele pentru simularea națională a examenului de bacalaureat către școli. Afectate au fost și servicii ale primăriei care funcționează în zona centrală.

Facebook Comments