BENEFICIILE LAPTELUI DE CÂNEPĂ

by Cristian Dobre

Aproximativ 70% din populatia adulta are intoleranta la lactoza, o problema cauzata de absenta lactezei, o enzima responsabila de digerarea proteinei din lapte. O alternativa sanatoasa la laptele de sursa animala este laptele de canepa, o sursa buna de nutrienti esentiali pentru organism.

Beneficiile laptelui de canepa
Este o bautura cu gust de nuca, bogata in acizi grasi omega 3 si omega 6 – prezenti in raportul ideal 1:3, calciu, potasiu, fosfor, riboflavina, vitaminele A, E, D si B12, magneziu, fier, zinc si multi alti nutrienti. Printre principalele beneficii ale laptelui de canepa se numara intarirea imunitatii, previne bolile cardiovasculare, mentine vasele sanguine curate. De asemenea, scade inflamatiile, imbunatateste circulatia si stimuleaza activitatea cerebrala.
Cum se prepara

Pentru a prepara aceasta batura nutritiva ai nevoie de jumatate de cana de seminte de canepa decorticate, doua cani de apa si un blender. Ingredientele se amesteca la viteza mare timp de cateva minute, pana se omogenizeaza. Dupa aceea, amestecul se strecoara cu ajutorul unui tifon sau filtru, pentru a separa laptele de pulpa. Poate fi tinut la frigider cateva zile, dar e de preferat sa fie consumat proaspat.

Alte tipuri de lapte vegetal care se prepara in mod asemanator si pot constitui alternative la consumul de lapte sunt laptele de orez, laptele de migdale sau cel de nuca de cocos.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments