Autoritățile americane și-au dat acordul pentru fuziunea Greenbrier – Astra Rail Arad

by Florian Popa

Afacere de zeci de milioane de euro. Un miliardar român penale a vândut o companie importantă americanilor. Autoritățile antitrust și-au dat zilele trecuite acordul pentru fuziunea dintre compania americană Greenbrier și Astra Rail Management, afacere înființată de omul de afaceri Cristian Burci, ce are trei unități de producție a acestora, la Arad, Turnu Severin și Caracal.

La 18 mai 2017, Greenbrier Companies, Inc. şi Astra Rail Management GmbH au anunţat că fuziunea planificată pentru înfiinţarea Greenbrier-Astra Rail a primit toate aprobările solicitate de autorităţile europene antitrust relevante. Tranzacţia va fi încheiată la 1 iunie 2017 şi combină operaţiunile Greenbrier Europe cu cele ale Astra Rail pentru a crea o activitate europeană complexă de producţie, inginerie şi reparaţie a vagoanelor de marfă.

Ca plată parţială pentru cota sa majoritară, Greenbrier va plăti Astra Rail o sumă totală de 60 de milioane de euro (30 de milioane de euro la încheierea acordului şi 30 de milioane de euro la 12 luni după semnarea acordului). Compania americană Greenbrier proiectează, construieşte şi comercializează vagoane de marfă în America de Nord, America Latină şi Europa. Ea deţine 8.000 de vagoane pe care le închiriază şi oferă servicii de administrare pentru peşte 266.000 de vagoane. Cu o experienţă de 130 de ani, Astra Rail Industries are o capacitate de 5.000 de vagoane pe an, fiind considerată unul dintre cei mai mari producători de vagoane de marfă din Europa. Activitatea Astra Rail include servicii de dezvoltare, proiectare şi testare, dar şi producţia vagoanelor de marfă şi a boghiurilor, modernizarea, revizia şi reparaţia vagoanelor, precum şi procesarea componentelor din oţel şi a celor mecanice. Spaţiul de producţie Astra are o suprafaţă de 35 hectare, iar compania deţine un centru de testare.

Sursa: stiripesurse.ro

Facebook Comments