ATENTIE CUM MANANCI DE SARBATORI!

by Paula Craciun

Suntem tentaţi să exagerăm cu mâncarea în perioada Sărbătorilor şi riscăm să ne dăm peste cap regimul de alimentaţie. Iată câteva reguli simple pentru ca petrecerea să nu se termine cu medicamente.

  • Alungă grăsimile din alimentaţie. Evită prăjelile, consumă doar carne slabă, fii atent la tipul de brânzeturi consumate. Telemeaua are în jur de 20% grăsime, caşcavalul 30-35%, iar brânza de burduf 50%. Ele pot fi înlocuite cu brânzică de vaci, caş sau urdă, care sunt slab calorice.
  • Mănâncă des. Eviţi astfel înfometarea şi îţi menţii arderile metabolice la un nivel corespunzător. Pentru asta, trebuie să îţi stabileşti un program regulat cu trei mese şi una-două gustări.
  • Nu te îndopa! Mănânci sănătos, dar ce poţi spune despre mărimea porţiilor? Încearcă să alegi porţii potrivite cu nevoile tale, nu e nicio ruşine dacă mai laşi în farfurie ceea ce consideri surplus. Uită de sintagma: “nu lăsa în farfurie sănătatea!”
  • Mestecă atent şi nu te uita la televizor în timp ce mănânci! Mănâncă doar la masă, într-o atmosferă relaxată şi concentrează-te doar asupra acestei activităţi. Evită să faci altceva în acest timp, cum ar fi cititul, statul la calculator sau privitul la televizor. Mestecă fiecare înghiţitură de mâncare, eventual lăsând tacâmurile de fiecare dată pe marginea farfuriei.

Sursa: click.ro

Facebook Comments