ARADENII AU FOST “ DUSH(I) CU PRESHU”

by Florian Popa

Sala mare a Teatrului Ioan Slavici a fost  o dată în plus neîncăpătoare miercuri seara, cu ocazia unui nou regal al trupei magistral condusă de pe scenă de Zoli Lovas , aplaudat cu urale la încheierea spectacolului.

Dar ce s-a văzut? O comedie spumoasă, o reverie de tip musical, o frescă vie a vieţii de bloc a României de azi, în care recunoaştem arhetipurile personajelor ce umplu acest spaţiu atât de popular al oraşelor noastre.

Femeia de serviciu care contabilizează , la propriu, activitatea locatarilor şi care viseaza să-şi mărite fata, cam zurlie de altfel, cu un Italian , că ăştia se presupune că sunt romantici, virili şi bogaţi.

Preşedintele Asociatiei de locatari care are pretenţia ca toată lumea din bloc  să i se inchine, Meseriaşul cu probleme serioase în familie , Casnica mereu pusă pe harţă, Locatarul nou ,tânăr şi misterios , Avocata stagiară, clasicul Agent de asigurări de viaţă, Fotografa Paparazzo , Gacica sexi, cam aceasta este menajeria gândită de Ion Băieşu şi inspirat pusă în scenă de   Nicolae Mihai Brânzeu.

Toate la un loc  , amestecate cu o muzică modernă şi variată, o serie de poante intrate deja în folclor , fac ca acest show să ofere spectatorului   două ore de magie pură.

Facebook Comments