Arădeanul Eduard Gafencu a câştigat a doua centură mondială!

by Sorin Haut

Polivalenta arădeană a găzduit aseară cel mai mare eveniment al anului în sporturile de contact. Zece meciuri de kickboxing s-au derulat în fața celor aproape 2000 de spectatori și a altor milioane de telespectatori, prin intermediul celor 47 de televiziuni, printre care şi Digi Sport, ce au transmis Colosseum Tournament XII. În sală au fost prezenţi şi foștii campioni mondiali de K1, olandezii Remy Bonjasky și Peter Aerts, solicitați pentru poze și autografe.

Bonjasky a fost implicat prin prezența sa în colțul lui Ekrem Doruk, adversarul turc din main-eventul serii al favoritului gazdelor, Eduard Gafencu. A fost meciul ce a încheiat gala, iar arădeanul pregătit de Ruben Stoia a fost din nou exploziv, oferind spectacol. După o primă repriză echilibrată, Gafencu l-a surprins pe Doruk cu o serie de lovituri. Turcul a căzut de două ori la podea, iar arbitrul a oprit în cele din urmă disputa, cu decizie de KO în favoarea lui Gafencu. E a doua centură mondială câștigată de arădeanul de 26 de ani, după cea adjudecată în toamna anului trecut. Atunci, Gafencu şi-a asigurat centura categoriei 81 de kilograme, iar de aseară o are și pe cea de la 77 de kilograme. 

Mult mai echilibrată a fost lupta pentru cealaltă centură mondială pusă în joc la Arad, la +95 de kilograme. Sătmăreanul Marius Munteanu, legitimat la NRG Arad, l-a învins pe constănţeanul Costin Mincu.  Timișoreanul Adrian Mitu a trecut de Michael Boapeah, speranţă a lui Petre Aerts, în vreme ce „greul” galei, bihoreanul Sandu Lungu, nu a avut probleme cu maghiarul Enyedi, ce a făcut mai mult figuraţie în ring. Celălalt favorit al publicului arădean, Sorin Horvath, a abandonat înaintea „round-ului” de departajare, în disputa cu Niculae.

 

Facebook Comments