Apelul Magdei Vasiliu către părinții cu copii bolnavi de cancer

by Dana B.

Magda Vasiliu, în lupta cu boala fiului ei și cu sistemul medical românesc. Prezentatoarea tv se află în Italia alături de Vlad, diagnosticat cu cancer în urmă cu doar câteva luni. Băiețelul a făcut deja patru cure de chimioterapie și se simte mult mai bine.

Magda Vasiliu, în lupta cu boala fiul ei, în vârstă de opt ani. Acum Vlad se simte mult mai bine, iar mama lui a postat un mesaj pe contul de socializare.

„Azi am început reevaluarea , dupa 4 cure de chimioterapie. Situația lui Vlad e mult mai bună, pentru că e tratat civilizat, cu dedicare și responsabilitate, în condiții mai mult decat civilizate. Dar, văd copii veniți din România, făcuți praf, tratați aiurea, cu complicatii grave…au fost teoretic tratati conform protocoalor oncologice europene…mă întreb atunci, de ce protocoalele dau rezultate aici, iar în România, nu…Îi rog pe toți părinții care au copii cu cancer să vorbeasca, să-mi scrie, iar eu le voi face publice povestile..multi tac de frică, le e teamă să vorbească, ca și cum mai ai ceva de pierdut, cand ai un copil bolnav de cancer…aștept să- mi scrie cei care au curaj sa vorbeasca și astfel sa schimbe măcar într-o oarecare măsura soarta unor copii, a unor copii bolnavi de cancer. E vorba de copii…asta trebuie sa priceapă guvernanții, medicii și părinții..știu că sunt medici care refuza să accepte transferuri în străinătate, sunt medici care au target la numărul de transplanturi, altfel nu primesc fonduri….de ce tac părinții? Poate îmi spune cineva, ca eu nu am reusit sa gasesc raspunsul….Sau, cum spune Cosmin Stoian, probabil copiii sunt numere, cnp -uri, care contabilizate, aduc fonduri unitaților medicale…”, a scris Magda Vasiliu pe contul de Facebook.

Magda Vasiliu, prezentatoarea știrilor de la Prima TV, a povestit pentru prima dată despre drama prin care trece, în luna iulie,  pe contul său de pe o rețea de socializare.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments