ANUNT BOMBA DIN PARTEA LUI PONTA: GUVERNUL SESIZEAZA CCR

by webeditor
Premierul Victor Ponta a făcut astăzi un apel, în cadrul declarației de la Palatul Victoriei, către alte persoane care „ocupă funcții publice, cum ar fi domnul Băsescu, de a înceta campania electorală”.
Premierul a anunțat că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională privind un conflict între cele două palate, cauzat de implicarea președintelui în campania electorală privind alegerile europarlamentare din 25 mai.
 „Există categorii de cetățeni care nu au voie să facă campanie electorală. Președintele României are aceleași obligații ca și alte categorii și trebuie să le respecte pentru a salva prestigiul și nu doar imaginiea, ci și obligațiile constituționale ale unui președinte care reprezintă România în ansamblu.
Categorii precum prefecți, judecători, etc, care dacă fac campanie electorală sunt demiși din funcție. Fiind vorba de președinte, sancțiune sunt cele prevăzute de Constituție.
Guvernul va sesiza CCR in sensul urmator, există trei solicitări:
-analiza unui conflict juridic intre Guvern si președinte.
Să stabilească că acest conflict e cauzat de implicarea în campanie a președintelui,
Să pronunțe o decizie care să stabileasca aptul că președintele României nu are dreptul de a face campanie și de a se implica activ.
În baza deciziei vom proceda in consecință”, a încheiat Ponta. (pesurse.ro)
Facebook Comments