AMEFA îşi pierde liderii! Primele semne ale retragerii?

by Sorin Haut

Vicecampioana României, CSM Digi Oradea, anunţă transferul a doi poloişti de la AMEFA Arad, ambii în vârstă de 22 de ani. E vorba despre Gergelyfi şi Vancsik – practic liderii echipei pregătite de Cristian Cosma, ambii cu selecţii în lotul naţional de juniori dar şi componenţi, în acest an, ai lotului lărgit al naţionalei de seniori.
Gergelyfi şi Vancsik sunt de altfel componenţi de bază ai reprezentativei universitare a României, care va participa în luna august la Jocurile Mondiale Universitare, la Taipei. Cei doi poloişti arădeni sunt primele transferuri făcute de CSM Oradea după renunţarea, la finele campionatului trecut, la majoritatea internaţionalilor și la toți stranierii din lot.
De cealaltă parte, la bursa zvonurilor circulă informaţii că renunţarea la doi dintre cei mai buni jucători din lot sunt primele semne că AMEFA nu s-ar înscrie în viitoarea ediţie de campionat. Principalul motiv e evident, situaţia financiară, echipa chinuindu-se de ani buni să supravieţuiască, deşi valoare şi potenţial există din plin. Numai că poloul arădean e mai mult subfinanţat de autorităţile locale, iar sportul cu mingea pe apă s-ar putea alătura altor sporturi de tradiţie din Arad, intrate în anonimat sau pur şi simplu dispărute.

Facebook Comments