ALIMENTE CARE ACOPERĂ DEFICITUL DE CALCIU DIN ORGANISM

by Cristian Dobre

Foarte multe persoane, in special femei, intampina importante probleme din cauza deficitului de calciu din organism.
Cele mai populare sunt celebrele caderi de calciu despre care auzim la tot pasul.

Iata 8 alimente care vor asigura organismului suficient calciu astfel incat sa acopere deficitul care produce atat de multe probleme.

Lapte cu cantitati scazute de grasimi sau degresat

Laptele este unul din alimentele cu cea mai mare cantitate de calciu. O singura ceasca asigura o treime din necesarul zilnic de calciu al organismului dumneavoastra. Turnati-l peste cereale, folositi-l pentru ciocolata calda sau amestecati-l cu o banana in mixer pentru un milkshake sanatos.

Varza

Varza este o sursa excelenta de calciu. O ceasca, gatita, contine 260 de miligrame de calciu. Studii recente demonstreaza ca absorbtia calciului in organism se face mai usor atunci cand calciul provine de la legume crucifere.

Iaurt cu continut scazut in grasimi sau iaurt degresat

O ceasca de iaurt simplu asigura jumatate din necesarul zilni de calciu al organismului dumneavoastra. Pentru a va face un iaurt mai aromat, puteti adauga gem pentru a va feri de cantitatea enorma de zahar pe care alte produse alimentare le au.

Rubarba

O ceasca de rubarba gatita asigura o treime din necesarul zilnic de calciu. Fierbeti-o cu zahar si serviti-o cu o portie de frisca sau iaurt cu aroma de vanilie.

Alternative pentru lapte

Nu prea va place laptele? Nicio problema. Uitati-va dupa o alternativa a laptelui fortificata cum ar fi laptele de migdale sau laptele de soia ce au un profi nutritiv asemanator cu cel al laptelui. O portie ar trebui sa va aduca 25% din aportul necesar de calciu zilnic.

Ricotta partial degresata

Ricotta semi-degresata face parte din categoria produselor alimentare cu un continut de calciu ridicat. Jumatate de ceasca are mai mult calciu decat o ceasca plina de lapte. La micul dejun puteti sa o serviti cu cate felii de persica si o lingurita de miere pentru un desert excelent.

Tofu

Pe langa faptul ca este o proteina vegetariana excelenta, tofu este o sursa excelenta de calciu asigurand un procent de 25% din necesarul zilnic al organismului. Tot ce trebuie sa faceti pentru a va asigura aportul de calciu este sa va asigurati ca tofu este impachetat cu lichid si nu inchis intr-o cutie.

Sardine

Doar 3 uncii de sardine cu tot cu oase va asigura o treime din necesarul zilnic de calciu impreuna cu o cantitate semnificativa de acizi grasi omega-3 pentru a imbunatati functionarea creierului. Puteti incerca sardinele crude pe o felie de paine prajita sau gatita cu otet sherry si coaja de lamaie.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments