Alimente care accelerează arderea grăsimilor

by Cristian Dobre
Fructele de pădure au un conţinut ridicat de fibre, iar acestea acţionează ca un burete care absoarbe şi favorizează eliminarea grăsimilor din corp.

Anumite alimente te ajută să accelerezi arderea grăsimilor şi să slăbeşti mai uşor. Iată care sunt aceste alimente:

1. Fructele de pădure

Au un conţinut ridicat de fibre, menţinând senzaţia de saţietate o periodaă mai lungă. Însă, nu trebuie să te stresezi de calorii, deoarece aceste fructe sunt hipocalorice. De exemplu, o cană cu zmeură are 8 grame de fibre şi doar 60 de calorii. Fructele de pădure au un rol esenţial în corp, absorbind grăsimea şi favorizând arderea ei.

2. Ardeiul iute

Capsaicina din compoziţia ardeiului iute are rolul de a inhiba pofta de mâncare, ridicând temperatura corpului. Dr. Oz recomandă consumul cu regularitate a ardeiului iute în cantităţi moderate pentru a beneficia de efectul lor extraordinar de ardere a grăsimilor.

3. Terciul de ovăz

O cană cu terci de ovăz cald conţine 4 grame de fibre şi 6 grame de proteine. Această combinaţie ideală încetineşte digestia carbohidraţilor, insulina este eliberată treptat şi tu vei simţi o senzaţie de saţietate pe termen lung. Consumă-l dimineaţa la micul dejun, folosind de preferat laptele vegetal. Se amestecă fulgii de ovăz cu laptele şi se lasă 2 minute la fiert, apoi sub capac.

4. Ghimbirul

Foloseşte rondele de ghimbir proaspăt în tocane sau legumele pe care le prepari la tigaie.

Ghimbirul este un alit de încredere pentru digestie, dar are şi un efect puternic de a intensifica arderea grăsimilor.

5. Ceaiul de fenicul

Se recomandă să bei o cană cu ceai de fenicul seara, înainte de culcare, deoarece are proprietăţi detoxifiante, ajută la o digestie mai bună, te scapă de balonare şi împiedică depunerea grăsimilor.

Sursa: eva.ro
Facebook Comments