Află cum poți ameliora durerile articulare cu remedii naturale

by Dana B.

Durerile articulare nu apar doar la persoanele în vârstă, ci şi la tineri, mai ales în rândul celor care practică diverse sporturi. Cum artralgiile apar când nu te aştepţi, iată câteva remedii naturale extrem de eficiente pentru a trata durerea şi la îndemână pentru oricine:

– Badijonările articulaţiei dureroase cu ulei de ricin au un efect calmant. Aplicaţi uleiul pe articulaţie, prin masaj uşor, înveliţi cu un material din bumbac şi aplicaţi deasupra o compresă caldă.
– Uleiul de mentă e eficient. Se amestecă 5 g de ulei de mentă cu 100 ml de alcool şi se fricţionează articulaţiile dureroase.
– Ceaiuri. Se recomandă consumul ceaiurilor/decocturilor din plante cu proprietăţi antiinflamatorii şi detoxifiante. Printre cele mai eficiente sunt următoarele:
✔ florile de soc;
✔ florile de mușețel;
✔ coaja de salcie;
✔ frunzele de mesteacăn;
✔ frunzele de tarhon;
✔ frunzele de frasin;
✔ tecile de fasole;
✔ fructele de ienupăr;
✔ rădăcina de lemn dulce;
✔ semințele de lucernă.
–  Polen. Se aplică pe articulaţia dureroasă o pastă din polen şi ulei vegetal, care se menţine toată noaptea. Pasta se realizează din două linguri de polen mărunţit şi 100 ml ulei vegetal, care se fierb la foc mic timp de 5-10 minute.
– Ceapa. Decoctul de ceapă poate fi de ajutor în calmarea durerilor articulare:
✔ Se spală trei cepe de mărime potrivită, se taie sau se zdrobesc cu tot cu coajă şi se pun la fiert într-un litru de apă timp de 15 minute, după ce apa a început să clocotească. Se bea acest decoct pe parcursul zilei.
✔ De asemenea, se pot aplica direct pe articulaţia dureroasă cataplasme cu zeama de ceapă sau o ceapă încălzită şi zdrobită.
– Boabe de ienupăr. Cura cu boabe de ienupăr ingerate ca atare este excelentă pentru prevenţia şi combaterea durerilor de articulaţii. Se recomandă mai multe cure de-a lungul anului, cu pauze de o lună între ele. Boabele de ienupăr conţin substanţe cu acţiune antiinflamatoare, vitamina C, vitamine din complexul B, precum şi fier şi crom.
✔ Cura începe cu 4 boabe de ienupăr pe zi, pe stomacul gol, mestecându-se încet. Se creşte doza cu câte o boabă în fiecare zi, până se ajunge la 15 boabe/zi.
✔ Apoi cura se ţine în sens descrescător, de la 15 până la 4 boabe/zi. Pe parcursul curei, se recomandă evitarea consumului de carne, prăjeli, alimente bogate în aditivi.
✔ Şi compresele cu bitter suedez sau cu oţet de mere diluat sunt foarte eficiente în artralgii.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments