ADRIAN DUICU, ARESTAT LA DOMICILIU, NU MAI ESTE PRESEDINTE AL CJ MEHEDINTI

by Paula Craciun

Adrian Duicu, arestat la domiciliu într-un dosar de corupţie, nu mai este preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Prefectul Nicolae Drăghiea a semnat luni ordinul de încetare a mandatului, după ce Înalta Curte a decis că Adrian Duicu (PSD) s-a aflat în incompatibilitate.

Starea de incompatibilitate vine după ce baronul de Mehedinţi a participat la adoptarea în Consiliulul Judeţean a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a doua imobile către o firmă la care era asociat.
Acum, mandatul lui Duicu încetează de drept, iar postul se vacantează.
Potrivit ANI, Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi din 28 octombrie 2008 prin care a fost aprobată închirierea unui teren în suprafaţă de 250 de metri pătraţi situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate, în condiţiile în care el era asociat la firma respectivă.
Conform dispoziţiilor articolului 46, alineatul 1 din Legea administraţiei publice locale, „nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”, informează Mediafax.
În prezent, Adrian Duicu se află în arest la domiciliu, el fiind judecat pentru fapte de corupţie.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi la data faptelor, pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire a influenţei şi autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite. De asemenea, el mai este acuzat de dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.
În rechizitoriu, procurorii au arătat că, în perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Ştefan Ponea că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, asupra şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, pe de o parte, şi asupra unor consilieri locali din municipiul Orşova, pe de altă parte.
Duicu i-ar fi promis lui Ştefan Ponea că îşi va folosi această influenţă pentru a-i determina pe aceştia să îl menţină temporar în funcţia de inspector şef al Poliţiei Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, „precum şi să numească o persoană din familia acestuia (Elisabeta Ponea, soţia fostului şef al IPJ Mehedinţi – n.r.) într-o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public”.
Duicu i-ar fi cerut în schimb lui Ponea să determine un magistrat să îi admită cererea dintr-un dosar în care ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că a fost în incompatibilitate.
Sursa: antena3.ro
Facebook Comments